11.4 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Koloradski hrošči demokracije

Resnica je zgolj tisto, za kar se odločijo v vladajoči koaliciji! A da bi pretentali pravo resnico in jo zameglili, je zanje v državi najpomembnejši boj proti sovražnemu govoru, ki je njihova izmišljotina, da bi utišali tiste, ki jim niso naklonjeni. Da bi se ljudje ne ukvarjali s pravimi problemi in težavami, jim je vladajoča koalicija servirala napad na medijsko svobodo in svobodo govora kot najpomembnejšo bitko te koalicije in države. Sovražni govor naj bi napadal same temelje države, ki so pod to koalicijo itak vse bolj gnili.

 

Gestapo v parlamentu in kriminalci na oblasti

Če to ne bi zadostovalo, so ustanovili gestapo pod vodstvom Janija Möderndorferja, ki naj bi izsilil “resnico” o financiranju SDS, Janeza Janše in medijev, ki pravzaprav sploh niso v njegovi lasti. A da bo resnica bolj prava, je treba vedeti, da so s prsti v marmeladi nezakonitega financiranja vse sedanje vladajoče stranke.

V ozadju tega udbomafisjkega agitpropa, ki mu sramotno strežejo lakaji iz MSM medijev in javna hiša, ki jo vsi prisilno plačujemo, pa se v resnici dogajajo pomembne stvari, ki že vplivajo in še bodo na posameznikovo življenje v tej državi in ki razgrajujejo domovino, pridobljeno in izbojevano med osamosvojitveno vojno. Tako so nas Miro Cerar, Dejan Židan in Karel Erjavec zaradi škandalozne in kriminalne prodaje Nove ljubljanske banke pod ceno oškodovali za 400 milijonov evrov. Namesto da bi odstopili in se osramočeni za vedno umaknili iz javnega življenja, nam še naprej krojijo usodo. Recimo Karel Erjavec, ki je (skupaj z ostalimi strankami koalicije) nasprotoval povišanju pokojnin za socialno najbolj ogrožene upokojence. Da bo cinizem še večji, je šlo za nasprotovanje koalicijski zavezi, da bodo to storili s 1. januarjem 2019. Toliko o vlogi DeSUS-a in Erjavca pri najbolj siromašnih in že lačnih. Vzporedno s tem dvigujejo minimalno plačo, ki bo najmanj prinesla v plačilne kuverte podplačanih, ampak največ v malho države. In s tem se najbolj hvali stranka Levica, ki ob tem hinavsko pravi, da je edina stranka krščanskih vrednot, in spet ne udari strela z jasnega.

Zločin otroškega srca in karavanška luknja korupcije

Sindikalistka Lidija Jerkič na proletarski manifestaciji tistih, ki v resnici ne vedo, za kaj gre, tuli, da zahtevajo višje plače – in je to vse, kar razumejo. Sama pa na račun članarine živi lagodno življenje in slabo plačani, ki poleg tega plačujejo še članarino v njeno blagajno, ne zahtevajo, da naj pokaže svojo plačilno listo.
V tej državi laži in sprenevedanja propade program otroške srčne kirurgije s smrtonosnimi posledicami, v katerega je bivša ministrica Milojka Kolar Celarc zločinsko vrgla velike denarje in izginila neznano kam, namesto na obisk na tožilstvo. Čakalne vrste v zdravstvu se podaljšujejo, ukine se program dežurstev zdravstvenega doma v Ljubljani in za skoraj 200 odstotkov se poveča naval na že itak preobremenjeno urgenco.
V glavnih državnih investicijskih projektih tiči vgrajena sistemska korupcija, kar velja še posebej za 2. tir in izgradnjo druge cevi karavanškega predora, nove plenile akcije udbomafije, kjer celo vpleteni vedo povedati, da so turškega najcenejšega ponudnika izrinili zato, da bi na koncu posel dobil najdražji – to je Kolektor tistega Stojana Petriča, ki je tudi lastnik Dela, glasila krajevne skupnosti Bežigrad. In nič nismo slišali, da bi policija in tožilstvo vzelo to zadevo pod drobnogled. Ker je to pač naša pravna država, v kateri Zoranu Jankoviću zaradi utemeljene obtožnice o korupciji sodijo na sodišču, kjer je sodnica bivša tožilka in njegova oboževalka Karmen Erčulj. V resnici bi bilo težko najti dovolj objektivno in nepristransko sodišče. Sodni svet se bo na primer ukvarjal z neetičnim ravnanju sodnika Janeza Žirovnika, ker se je udeležil povolilne zabave pri novem mariborskem županu Saši Arsenoviču, kar je v redu. Huje je, ker je sodnica na Ptuju ugotovila, da je Žirovnik proti Francu Kanglerju odrejal nezakonite odredbe. In kdo bo v sodnem svetu “sodil” Žirovniku – Barbara Nerat, njegova kolegica z mariborskega sodišča, ki vodi sodni svet. In vrana vrani …

Drobiž za uboge in bogate sinekure za “naše”

Ubožnim bo koalicija dala nekaj evrov k minimalni plači in to razglaša za veliki met njenega socialnega čuta. Po drugi strani pa pripravlja korita za dobro plačane nove državne sekretarje. Na nekaterih ministrstvi se bo njihovo število povečalo kar za 400 odstotkov. V vladne sobane in na ministrstva prihajajo novi kadri, v glavnem tisti, ki niso bili izvoljeni na državnih volitvah, pa tisti, ki so propadli na lokalnih volitvah, in eden takih bo postal minister v vladi za kohezijo – to je prosluli bivši direktor protokolarnega objekta Brdo Iztok Purič, ki položaj prevzema z vrsto grehov na svojih ramenih.
Ker se iščeta sovražni govor, seveda na desnici, in izmišljeno nezakonito financiranje SDS, seveda nihče nima časa, organi pregona pa tudi ne, da bi se ukvarjal s provizijami, ki so k posameznikom odtekle ob pranju iranske milijarde evrov, namenjene teroristični dejavnosti. Da so provizije, in to visoke, bile, je znano, treba bi bilo samo poloviti tiste, ki so se s tem omastili. Zato bi bilo treba preiskati tudi sedanje vladne stranke.

Kaj bencin, kaj podražitve – vojna proti sovražnemu govoru

Zaradi hlapčevstva MSM medijev in javne hiše lahko izvemo, kaj se dogaja v Franciji in menda zakaj. Pozabijo pa dodati podatek, da je pri nas bencin enkrat dražji kot v Franciji, kurilno olje pa najdražje v EU in da se pripravlja nova velika podražitev elektrike. Ljudskega besa pač s tem ne gre spodbujati, kot tudi s tem ne, da se bo RTV-prispevek podražil za okrog 25 odstotkov, ker so se povišale plače v javnem sektorju. In ker nesposobno vodstvo javne hiše pod vodstvom nesposobnega in zlorabe osumljenega Igorja Kadunca tega ne bo kompenziralo z boljšim gospodarjenjem, ampak bo to prevalilo na pleča prisilnih plačnikovelektro-priključka.

V ozadju gonje proti kao sovražnemu govoru in SDS “medijem” se pripravlja podpis genocidnega marakeškega sporazuma, kjer Slovenija s svojo vlado ostaja osamljen, izoliran otok. Vsi drugi okrog nas tega akta ne bodo podpisali.
Drago plačujemo in še bomo plačevali to koalicijo laži, podtikanj, neustavnosti, koruptivnosti itd.

P.s.: V Italiji so aretirali vodjo mafije in več deset njegovih sodelavcev. Pri nas niti tistega enega samega ne spravijo za zapahe.

Vinko Vasle

Zadnje novice

Sorodne vsebine