13.9 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Koliko smrti je leva opozicija povzročila z neodgovornim nasprotovanjem ukrepom in s podporo protestom?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Kot minister vedno delujem po svojem najboljšem prepričanju in vedenju in enako sem ravnal tudi v tem primeru, zato ne vidim nobene podlage, da bi razmišljal o odstopu,” je odgovoril minister za zdravje Janez Poklukar na očitke, da je odgovoren za pridobitev PCT pogoja po cepljenju s cepivom Janssen. Do danes je sicer zaradi posledic covida-19 umrlo že 4641 ljudi, številni zaradi posledic političnega boja KUL opozicije.

Minister za zdravje Janez Poklukar se je danes v državnem zboru odzval na pozive iz opozicije k odstopu po tistem, ko je Dnevnik pridobili dokumentacijo dopisne seje vlade, iz katere je razvidno, da so Poklukar in njegova ekipa avtorji odloka, po katerem je posameznik pridobil PCT pogoj takoj po prejemu cepiva Janssen. To pa so sprejeli mimo stroke.

Za STA je dejal, da kot človek in zdravnik vsako smrt obžaluje, kot minister vedno deluje po svojem najboljšem prepričanju in vedenju. Tako je deloval tudi v primeru odločanja o pridobitvi PCT-pogoja po prejemu odmerka cepiva Janssen, zato ne vidi nobene podlage, da bi razmišljal o odstopu.

Minister za zdravje Janez Poklukar (Foto: STA)

KUL nasprotovanje ukrepom se pozna v smrtnih žrtvah
Bi bilo pa ob tem pozivu opozicije vredno spomniti na številne covid žrtve, ki so umrle zaradi posledic ravnanja leve opozicije, sindikatov, sodišč. Že od pričetka epidemije in nastanka aktualne vlade so nasprotovali preventivnim zaščitnim ukrepom in pozivali k množičnim protestom v najbolj nevarnem obdobju, ko še ni bilo na voljo cepiv. Na protestih smo lahko videli vidne predstavnike strank Levica, LMŠ in SD, kasneje so nasprotovali celo maskam v šolah, danes pa celotno odgovornost za nastalo situacijo prelagajo na vladno stran, kar je skrajno nedostojno. V drugih državah sta vladna in opozicijska stran sodelovali v boju proti epidemiji, zaradi česar so preprečili številne smrtne žrtve, skupaj so tudi pozivali k cepljenju. Stopnja precepljenosti v Sloveniji namreč še vedno zaostaja, kar se trenutno odraža v povečanem pritisku na bolnice. Zaradi covida je do danes umrlo že 4641 ljudi, številni med njimi povsem po nepotrebnem, zaradi posledic političnega boja KUL opozicije.

Svetovalec LMŠ Damir Črnčec kolesari v času nevarnih razmer.

Fotografija vidnih predstavnikov SD, ki ne upoštevajo vladnih ukrepov.

Image

V nedeljo je bilo skoraj še enkrat več pozitivnih primerov okužb s covid-19 kot teden prej. Skok okužb je opazen po protestih, ki jih ob sredah in petkih organizirajo nasprotniki vlade.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine