18.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 julija, 2022

Koliko služb si bodo pri SD izborili za njihove neizvoljene poslance?

Piše: E-Maribor

Za Tanjo Fajon, ki ji napovedujejo, da bo ministrica za zunanje zadeve, so težki časi. Katastrofalni rezultat na volitvah, pa še vedno vre znotraj stranke.

Socialni demokrati so na volitvah prejeli 6,66 odstotka, oziroma sedem poslanskih mandatov, obe podpredsednici stranke, Andreja Katič in Dominika Švarc – Pipan, ter podpredsednik Matjaž Nemec, niso bili izvoljeni, medtem ko drugi podpredsednik Jernej Pikalo ni kandidiral za poslanca, sama Fajonova pa je pravzaprav komaj prebila v državni zbor. Naj bi pa slabo voljo zgladil kar sam upokojeni komunist Milana Kučana, ki naj bi zvečer prišel  v štab SD, poroča Požareport.

A to še ni vse. Po slabem rezultatu na volitvah pri stranki SD čakajo na službe in vsi z nestrpnostjo pričakujejo pogajanja Fajonove z Golobom, kaj ji bo slednji obljubil in koliko bo rdečih sekretarjev na ministrstvih. Fajonova pa ponuja za ministre tiste, ki so ostali brez služb: Dejan Židan za kmetijstvo, Milan M. Cvikl za kohezijo, Švarc – Pipanova za pravosodje, Emilija Duh – Stojmenova za visoko šolstvo, znanost in digitalizacijo, Matjaž Han, ki se je menda naveličal parlamenta, bi bil rad minister za gospodarstvo.

Požareport odkriva še eno podrobnost. Če nekulturna Dominika Švarc Pipan postane ministrica za pravosodje bo res kriza, kajti delala je v odvetniški pisarni, ki je branila pred haškim sodiščem za vojne zločine v bivši Jugoslaviji, srbska klavca Radovana Karadžića in Momčila Krajišnika. 

 

Sorodne vsebine