-1.3 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

Koalicija KUL s pritlehno taktiko »pesmi sirene« organizirano pritiska na poslance SMC, ki na svoj elektronski naslov prejemajo sporočila »obupanih državljank in državljanov«

Očitno bo globoka država močno pritisnila na poslance SMC, da ob morebitni vložitvi konstruktivne nezaupnice predsedniku vlade Janezu Janše glasujejo zanjo.

Samooklicana koalicija KUL, ki je potem, ko je ekonomist Jože P. Damijan odšel kot »kurba s plesa«, če uporabimo njegove besede, našla svojega kandidata za mandatarja v predsedniku DeSUS Karlu Erjavcu, v državnem zboru potrebuje 46 glasov podpore. Teh pa ni. Tarča so zdaj poslanci SMC.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je nedavno sporočil, da je stranka enotna, da Erjavčeve kandidature ne bodo podprli. Čeprav je poslanec SMC Branislav Rajić kasneje dejal, da niso tako enotni, vse kaže, da kandidat KUL-a nima dovolj podpore.

Ker so glasovi v DeSUS skorajda že razdeljeni, bi odločali glasovi SMC. Zato se je globoka država odločila, da s pritiski in ustrahovanjem vpliva na odločitev poslancev SMC.

Na uredništvo smo prejeli navodila za pisanje elektronskih sporočil poslancem SMC, prav tako naj bi najeli eno izmed agencij, ki bo z lažnih naslovov pošiljala sporočila na elektronske naslove poslancem SMC.

Eno od sporočil gre takole:

»Spoštovana poslanka, spoštovani poslanec,

pišem vam kot obupani državljani in državljanke. Trenutno stanje v državi je kaotično, sovražno in destruktivno. Komunikacija vladnih predstavnikov je žaljiva do nas državljanov, sprejemajo se zakoni in spreminjajo se predpisi, ki uničujejo demokratično ureditev Slovenije.

Verjamem, da ste se odločili za kandidaturo zato, da bi prispevali k delovanju demokracije in pravne države. V tem trenutku imate veliko moč, da to tudi uresničite in rečete NE koaliciji, ki ruši vse standarde pravne države. S svojim dejanjem boste podprli prizadevanja 75% državljanov, ki trenutne vlade ne podpirajo.

Rekli boste:

– NE sovraštvu

– NE izključevanju

– NE ukinjanju medijske svobode

– NE političnemu obračunavanju s posamezniki

– NE podrejanju policije

– NE imenovanju nestrokovnjakov na vodilne položaje s prilagajanjem razpisnih pogojev

Za svobodno, demokratično Slovenijo, ki spoštuje vladavino prava!

Obupani državljani in državljanke.«

Priložen je elektronski naslov poslanske skupine SMC in elektronski naslovi poslancev SMC.

Globoka država je očitno pripravljena storiti prav vse, da zruši legitimno desnosredinsko vlado. Gre za strahopetno levičarsko taktiko, da se prepriča poslance SMC, da je za vse težave kriv Janez Janša. To je nekakšna »pesem« sirene, ki so jo uspešno uporabili vsi diktatorji: Od Mao Cetunga in Stalina do Fidela Castra in jugoslovanskih komunistov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine