14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Ko so šefi nedotakljivi – direktor Uprave kriminalistične policije s službenim vozilom udeležen v prometni nesreči, o kateri policija sploh ni poročala

Vir nas je opozoril, da je imel direktor Uprave kriminalistične policije Boštjan Lindav decembra s službenim vozilom prometno nesrečo, ki jo, kot se je izrazil vir, “uspešno prikrivajo pred javnostjo. Zanimivo bi bilo vedeti ali je bilo to izven delovnega časa, glede na to, da gre za službeno vozilo, če je kdo bil pri tem poškodovan, če je bil opravljen alkotest in zakaj ni bilo izpisano obvestilo kot v primerih drugih prometnih nezgod.”

 

Informacijo smo preverjali pri Lindavu, ki je prejel elektronsko pošto z naslednjo vsebino: Spoštovani gospod Lindav, v zvezi s prometno nesrečo, v kateri ste bili udeleženi decembra, želimo
pri vas preveriti nekaj informacij:
– Ali drži, da ste bili v prometni nesreči udeleženi s službenim vozilom?
– Ali ste bili v prometni nesreči udeleženi v službenem času?
– Ali ste po nesreči opravili alkotest? Kaj je pokazal?
– Zakaj v primeru vaše nesreče ni bilo izpisano obvestilo, kot v primerih drugih prometnih nezgod?
– Kakšen avto ste vozili? Kako hudo je vozilo poškodovano?

Prvi mož kriminalistov mora biti mož velikega vpliva znotraj celotne policije in lahko vpliva na druge policijske enote. Odgovoril je: “Spoštovani, odgovore na postavljena novinarska vprašanja boste prejeli od pristojne Policijske uprave, ki je prometno nesrečo obravnavala.”

In približno dve uri kasneje smo od tiskovne predstavnice PU Ljubljana Aleksandre Golec prejeli naslednji zapis: “Spoštovani. Policijska uprava Ljubljana je bila 11. 12. 2019 okoli 6. ure obveščena o prometni nesreči v Medvodah. Na kraju so policisti opravili ogled in ugotovili, da je voznik kombija vozil v smeri Kranja in pri tem zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je najprej trčil v nasproti vozečo voznico osebnega avtomobila, nato pa vožnjo nadaljeval in trčil še v voznika osebnega vozila, ki je vozil za njo. V nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodovan, prav tako je bil preizkus z alkotestom pri vseh voznikih negativen. Povzročitelju je bil odrejen tudi hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, ki pa je bil negativen. Vozniku kombija je bil izdan plačilni nalog. Voznik drugega osebnega vozila v katerega je trčil povzročitelj, je delavec policije in je osebno vozilo, ki je last policije, vozil na poti v službo. Pri obravnavi prometne nesreče je bil z njim izveden postopek na isti način kakor z vsemi ostalimi oškodovanimi v prometni nesreči.” Pojasnila, kakšno službeno vozilo je v času nesreče vozil prvi kriminalist Lidav in koliko je poškodovano, še nismo prejeli.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine