16.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Ko si Pop TV zaželi pridržanje ministra Počivalška in represivne organe prehiti »po desni«

»Napovednik ⁦24ur.com ob prvem šolskem dnevu najavlja pridržanje ⁦Zdravka Počivalška. Se vam je že čisto zmešalo ob medijskem rušenju ⁦Vlade RS, ste kaj pozabili, kar ste pripravili in se ni uresničilo ali imate kakšne info vaših dopisnikov v ⁦policiji?«

 

⁩S temi besedami je notranji minister Aleš Hojs, ko se je na zaslonu pojavil napis, da je gospodarski minister Zdravko Počivalšek pridržan, preko twitterja nagovoril uredništvo Pop TV oz. 24ur. To seveda ni bilo res, POP TV se je očitno poslužil grde manipulacije in je objavil lažno novico.

Oglasil se je tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je preko družbenih omrežij sporočil: »24ur, zaključil sem s sestankom in sem na poti domov, trenutno na štajerski avtocesti. Je to opozorilo, da jutri dobim obisk, ali so to vaše pobožne želje, ki jim začenjate verjeti?« Napis na ekranu je označil za »fake news«.

Sedaj se postavlja vprašanje, ali se je na Pop TV prikradel tiskarski škrat iz časa, ko je policija res preiskovala Počivalška, ali pa je obstajal dogovor med njihovimi novinarji ter NPU, da gredo v skupno akcijo? Ali pa so imeli v mislih kakšnega drugega Počivalška (in ne aktualnega ministra)? No, kakorkoli že, čudaško objavo na TV ekranih je prodorno komentiral publicist Tomaž Štih: »Spominja na tisto črno šalo, ko ruski zunanji minister pozabi na časovno razliko in pokliče poljskega kolega, da bi mu izrekel sožalje zaradi padca letala s predsednikom; na kar mu poljski kolega odgovori, da letalo še ni poletelo.«

Da se nekatere stvari zgodijo »predčasno«, pa je v slovenski politiki že običaj. Sedaj že pokojni diplomat in partijski funkcionar Peter Bekeš, v času osamosvojitve Slovenije skupščinski poslanec ZKS-SDP (danes je to SD), je prav na dan, ko je slovenski parlament sprejemal temeljne osamosvojitvene akte (25. junija 1991), dobesedno znorel pred kamero, ko je pokazal na naslovnico časopisa Delo, ki naj bi izšla naslednji dan, na njem je pisalo »Slovenija je samostojna«. Češ, Demos ima že vse vnaprej dogovorjeno, torej gre za totalitarizem in ne za demokratično odločanje.

V zvezi s tem je povezan tudi primer škandalozne obsodbe fotografa Janija Božiča. Slednji je namreč konec februarja 2013, ko je parlament razpravljal o konstruktivni nezaupnici Janševi vladi, z balkona parlamentarne dvorane ujel skorajšnjo premierko Alenko Bratušek ravno v času, ko je po mobilnem telefonu preko SMS sporočila prejela čestitko Petra Kraljiča in sicer 20 minut pred objavo rezultatov o izvolitvi. Prav ta časovnica je bila očitno tudi glavni razlog, da se je na Božiča spravilo Popit-Bavconovo krivosodje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine