3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Ko se novinarska konferenca, s katero je bil načrtovan medijski umor Počivalška, sprevrže v izmotavanje o lastnih nečednostih!

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel je v sredo sklical tiskovno konferenco na kateri naj bi dal izjavo v zvezi z danes izdanim osnutkom revizijskega poročila revizije nabav zaščitne in medicinske opreme zaradi epidemije covid-19. Kakor smo napovedali je šlo za poskus priprave terena za medijski umor predsednika SMC Zdravka Počivalška pred nocojšnjo sejo sveta SMC ob 19. uri. Konferenca, ki je sicer trajala več kot uro, je vsebovala le eno ključno informacijo, da je 13 zadev iz osnutka revizijskega poročila bilo predanih policiji in da o ničemer ne sme govoriti. Kakor je povedal Vesel, bi pri 13 pogodbah lahko bili zaznani sumi kaznivega dejanja. Lahko pa ne bi. Izvedeli najbrž ne bomo še lep čas, saj vsebina osnutka poročila vsebuje oznako tajno. Preostanek tiskovne konference je minil v Veselovih čustvenih izlivih, ki so bili polni nasprotujočih si informacij. Tako je trdil, da so na računskem sodišču enotni, obenem pa vztrajal, da je namestnika Jorga Petroviča zamenjal zaradi njegove neodzivnosti. Posebno mesto pa si zasluži zavajanje glede KPK. 

 

Tiskovna konferenca predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela nas je pustila precej prazne in z znanim priokusom, da je šlo za pripravo terena za poskus medijskega umora predsednika SMC in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Namreč, konferenca je trajala več kot uro, prirejena pa je bila za to, da je predsednik računskega sodišča povedal, da je osnutek, o katerem ne sme povedati ničesar, že končan in da so 13 zadev predali policiji. Kar ni bila novica, saj je to napovedal prejšnji teden in se je o tem govorilo že mesece. Preostali čas se je, treba mu je priznati retorično dobro, zagovarjal glede obtožb, najsi je šlo za zamenjavo namestnika ali njegove milijonske posle s FIFO – v prostem času.

Zaradi očitne nesmotrnosti konference in očitno nenaključnega timinga (potem, ko se je izvedelo, da ima zvečer SMC svojo sejo), v kateri se je iz javnosti tudi kaj ponorčeval (kar je lepo komentiral dr. Matej Lahovnik v svojem tvitu) si ne moremo kaj, da ne bi rekli, da smo imeli v naših napovedih prav. Da je bila tiskovna konferenca organizirana z namenom priprave terena za poskus medijskega umora Zdravka Počivalška.

VEČ TUKAJ!

Zadnje novice

Sorodne vsebine