12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Kličite 112 na pomoč, Möderndorferju vročina udarila v glavo: eksposlanec objavil nepremičninski oglas, poglejte ceno!

Prvo avgustovsko nedeljo je Jani Möderndorfer, ki je po poročanju Petra Jančiča na portalu spletnicasopis.eu kot bivši poslanec, ki prejema nadomestilo plače, julija dobil višje nakazilo od Marjana Šarca, izkoristil za objavo nepremičninskega oglasa na Facebooku, poroča Škandal24.

Eksposlančevi Facebook prijatelji so oglas, v katerem se oddaja stanovanje v ljubljanskem predelu Trnovo, v neposredni bližini doma upokojencev, kjer prebivata Svetlana Makarovič in Janez Stanovnik, odzvali z mešanico humorja in zgražanja. Slednje je povzročila cena, saj Möderndorfer oglašuje stanovanje, za katero naj bi najemnik plačeval kar 1100 evrov na mesec, ob tem pa bi moral ob vselitvi položiti še 2200 evrov varščine.

Medtem ko je Stojan Lenček političnega kameleona Möderndorferja, ki je od najtesnejšega sodelavca razvpitega propadlega predsednika propadle Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića prestopil k Alenki Bratušek, potem pa leta 2016 v SMC, potolažil, da bo kmalu spet v parlamentu, so se ob oglasu nekateri zgražali, Boris Zajc ga je celo vprašal, ali se mu z najemnino kisa.

Denarja eksposlancu trenutno sicer najbrž ne primanjkuje, Jančiču so o njegovem julijskem nakazilu iz parlamenta sporočili tole: “Sporočamo vam, da je bilo nekdanjemu poslancu Janiju Möderndorferju pri izplačilu plače za mesec julij 2018 izplačano nadomestilo ob prenehanju funkcije v višini 4.848,87 EUR bruto, od tega je znašal poračun za mesec junij 932,50 EUR bruto, gre za poračun petih junijskih dni, nadomestilo za mesec julij pa znaša 3.916,37 EUR bruto.”

Koliko zahteva mesečne najemnine Jani Möderndorfer, je seveda njegova stvar. 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine