0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Kje je zdaj razvpita borka za vodo Nika Kovač? Na Obali že omejitev dostopa do te javne dobrine!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Ko se je pred kakšnim letom zaganjalo vik in krik “zaradi vode“, so aktivistka Nika Kovač, Inštitut 8. marec & Co. na noge pognali celo Slovenijo. Sedaj, ko je “svoboda” in na Obali grozijo redukcije vode, pa to ni problem. Kovačeva ima verjetno “možgane na off in čiwawo na straži“, šteje pa le še tista voda, ki pljuska na mivko pod njeno palmo ali senčnikom. 

Spletni uporabniki se sprašujejo, kam neki je poniknila ognjevita borka Nika Kovač, ki je še pred letom dni bíla svojo sveto vojno za vodo. Kje so vse tiste civilnodružbene organizacije, denimo Inštitut 8. marec, ki so se tako krčevito borile, da bi bila “usoda vode v naših rokah“. Je šel ves trud po gobe?

Ob tem poudarjamo, da se bo s predlaganimi spremembami v Sloveniji začela uveljavljati praksa omejevanja dostopa do vode kot javne dobrine,” so lani strašili ubogo rajo med svojo referendumsko kampanjo. Dandanes pa se dogaja prav to. V priobalnem pasu se namerava omejevati dostop do vode kot javne dobrine.

Ko se namerava prebivalcem Obale omejevati dostop do pitne vode, pa o Niki Kovač ni ne duha ne sluha. (Foto: posnetek zaslona)

Kot navaja portal največje komercialne TV, “prazne fontane, nedelujoči tuši na plažah, presušena tla“, opravičujejo razmišljanje v smeri redukcij pitne vode. Menda lahko pričakujemo čase, ko iz pip na slovenski Obali ne bo pritekla voda. Razmere naj bi še dodatno zaostrila poletna vročina. Namesto z iskanjem alternativnih možnosti za pridobitev pitne vode je najlažje kar “omejiti dostop do te javne dobrine” in zadeva je elegantno rešena.

Zlati časi se vračajo: Vrste pred črpalkami so že, nas pod Golobom čakajo še bencinski boni?!
Kovačeva & Co. se s tem očitno pretirano ne obremenjujejo, čeprav bodo žrtev slabih rešitev prav ljudje. Najenostavneje je “zapreti pipico“. Najprej pomanjkanje bencina na črpalkah, sedaj pa še vode. Diši po krizi 80. let … Tedaj so uvedli bone za gorivo in sistem vožnje po sistemu parno in neparno registrsko število (to drugo leta 1979). Vrste pred bencinskimi črpalkami pa tako ali tako že imamo, da slučajno ne pozabimo na tiste čase izobilja. Sedaj je svoboda …

Pod Golobom je že zadišalo po zlatih 80. letih: Se nam po kolonah na bencinskih črpalkah obetajo še bencinski boni? (Foto: Wikipedija)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine