17.2 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

Kje je dobil zaposlitev Tomaž Vesel, nekdanji predsednik Računskega sodišča RS

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24TV.si)

Kje znotraj hobotnice podjetij Martina Odlazka je dobil zaposlitev Tomaž Vesel, nekdanji predsednik Računskega sodišča RS? Bojan Požar navaja, da v družbi Eurofit, ki jo Odlazek obvladuje skupaj s člani svoje družine. Eurofit je tudi večinski lastnik Dolenjskega lista, ki je polovični lastnik Salomona – kar seveda pomeni, da pod to okrilje spada še kup Odlazkovih medijev. Po sicer še ne pravnomočni sodbi je stoodstotni lastnik dela medijskega imperija postala slaba banka, Domovina pa danes poroča, da želi medijski tajkun s pomočjo novih izbrancev Roberta Goloba na DUTB svoj imperij pod ceno spet odkupiti nazaj na škodo davkoplačevalcev.

Lani smo pisali, da je medijski tajkun Martin Odlazek skoraj polovični lastnik družbe Eurofit, ki jo sicer obvladuje skupaj s člani svoje družine. Takrat smo bili nsmreč priče nenavadnega vztrajanja inšpektorata za kulturo in medije, da Eurofit ni izdajatelj medija in da zato tudi ne krši omejitve koncentracije, določene z zakonom o medijih. Nenavadno zato, ker je Eurofit hkrati tudi večinski lastnik Dolenjskega lista, ki je del Odlazkove lastniške hobotnice, v katero se umeščajo tudi številni komercialni radii in tiskani mediji: Radio1, Rado Antena, Radio Kranj, Salomonov oglasnik, Primorske novice, Pomurski vestnik – da niti ne naštevamo vseh.

“Mimogrede: informacija za tiste, ki se sprašujete, kje se je znotraj hobotnice Odlazkovih podjetij zaposlil bivši predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel. To je Eurofit d.o.o., njegova lastnika sta Martin in Domen Odlazek,” je na Twitterju zapisal novinar Bojan Požar. O tem, da se Vesel po izteku mandata na Računskem sodišču seli k Odlazku, smo sicer že pisali in pojasnili, da je Salomon, ena najpomembnejših družb Odlazkovega medijsko-smetarskega imperija, nedavno prešla v 100-odstotno last Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) in tako postala podjetje v državni lasti. Domovina danes v zvezi s tem piše, da želi Odlazek s pomočjo novih izbrancev Roberta Goloba na DUTB na škodo davkoplačevalcev svoj imperij pod ceno odkupiti nazaj.

 

“Dober zbirni opis stanja tajkuna Odlazka, ki bije boj za preživetje, ko država prek DUTB postaja 100-odstotni lastnik njegove bazične firme Salomon,” je še tvitnil Požar in dodal, da ga prav zanima, ali se bosta novi predsednik upravnega odbora DUTB Žiga Debeljak ter nadrejeni resorni minister Klemen Boštjančič upala podpisati pod takšno, več milijonov evrov težko oškodovanje državnega premoženja, kot novi vladi predlaga Odlazek – “ki tej vladi, seveda, izstavlja račun za volilno zmago.” Novinar Luka Svetina v Domovini namreč piše, da je Golob menda za Požareport sicer že pred časom zapisal, da naj bi bila Veselova zaposlitev le prehodne narave, saj naj bi ga med drugim zanimala vloga ljubljanskega župana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine