2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Ker postajajo migranti vse bolj nasilni, so prebivalci Kladuše vse bolj zaskrbljeni

Ministrstvo za notranje zadeve Unsko-sanskega kantona v Bosni in Hercegovini je prijelo dva migranta, odgovorna za uboj 24- letnega Maročana. V pretepu je sodelovalo dvajset migrantov, nato pa je eden izmed njih pograbil nož. Oblasti opozarjajo, da so migranti zaradi meje s hrvaško “zaprti” na tem območju, zato bo prihajalo do vse večje nervoze in dodatnih incidentov.

Velika Kladuša je zadnje mesece pod hudim pritiskom migrantov, v noči s petka na soboto pa se je tam zgodil incident, ki je imel za posledico smrt migranta. Po podatkih policije je bil žrtev 24-letni Maročan, nameščen v zapuščeni hiši v starem delu mesta, nato pa je med migranti prišlo do spora, ki je prerasel v pretep na ulici. Eden izmed ilegalcev je nato pograbil nož in končal življenje mladega Maročana.

Po zadnjih podatkih so prijeti migranti iz Alžirije, vendar se njihova identiteta še ugotavlja, saj pri sebi nimajo identifikacijskih dokumentov, ugotavlja medij Avaz.

Prebivalci se bojijo za svoja življenja in premoženje

Ker med prebivalci Velike Kladuše vladata panika in zaskrbljenost, oblasti poskušajo zadevo umiriti in zagotoviti varnost. Priče poročajo, da je v času incidenta vladal nemir, slišali so se kriki. “Ko sem prišel na ulico, sem videl 20 migrantov, ki se pretepajo, nekateri so ležali na tleh in stokali, nato so skočili na avtomobil neke ženske in ji govorili, naj ranjene odpelje na urgenco,” je povedal eden izmed meščanov.

Zaradi uboja Maročana in vse več kraj in napadov, povzročenih s strani nezakonitih migrantov, je mestni svet Velike Kladuše sklical izredno sejo, kjer so obravnavali novonastalo izredno situacijo. Predsednik mestnega sveta Senad Didović je dogodek smrti mladega migranta obžaloval in izrazil zaskrbljenost zaradi agresivnega in nasilnega obnašanja nekaterih posameznikov. Omenil je tudi strah občanov za življenje in njihovo premoženje.

Oblasti Unsko-sanskega kantona opozarjajo, da so migranti zaradi meje s hrvaško “zaprti” na tem območju, zato bo prihajalo do nervoze in dodatnih incidentov. Za najbolj asocialne in nasilne so se izkazali afganistanski migranti.

C. Š.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine