11.8 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Kdo bo odgovarjal za neutemeljene in politično motivirane kriminalistične akcije?

“Preveč je namreč primerov, ko smo imeli opravka z javnimi odmevnimi zadevami. To, da novinarji pridejo ob tajnih akcijah na prizorišče prej kot kriminalisti ali takoj za njimi, je druga tema o kateri sem tudi že spregovoril. Se spomnimo hišne preiskave pri gospe Alenki Bratušek. Pa že leta nazaj v stanovanju murskosoboškega župana Štihca, kjer so iskali dokument, ki je bil sicer dostopen na občini. Zelo odmevna je bila tudi preiskava zoper Andreja Širclja. In našteli bi lahko primerov, ki na koncu niso prinesli nobenega sodnega epiloga. Bo za take, premalo utemeljene akcije kdo odgovarjal!?,” se sprašuje nekdanji poslanec Andrej Magajna. Urednik Sobotne priloge Dela Ali Žerdin pa ga je diskreditiral z celostransko novico. Ob koncu si lahko ogledate pomembne dokumente, ki kažejo na zlorabo policijskih postopkov, ki so si jih privoščili pod vodstvom takratnega direktorja policije, Janka Gorška.

 

Hišne preiskave v domu gospodarskega ministra Zdravka Počivalška so bile nova predstava za javnost. V naše uredništvo dobivamo tako primere z leve in desne politične provenience, ki so bili žrtve lažnih sodnih postopkov, ki so služili popolni diskreditaciji in uničenju posameznika v slovenski javnosti. V sprevrženi igri sodnikov, tožilcev in kriminalistov v službi bivšega režima veselo sodeluje neodvisni medijski kartel v režiji nacionalne RTV Slovenija in največja komercialna televizija POP TV z ekskluzivnimi posnetki aretiranih politikov. Oglasil se nam je nekdanji poslanec Socialnih demokratov, izvoljen kot zunanji kandidat na Pahorjevi listi Andrej Magajna, kateremu so hoteli očrniti zaradi dozdevnega posedovanja slike dekleta z golimi prsmi.“Vemo, da vstop v stanovanje pomeni hud poseg v integriteto stanovalcev oz. njihovo zasebnost in mora biti zares utemeljen,” nam zaupa Magajna. Njegova sodna farsa se je končala z oprostitvijo, kar pa večine dominantnih medijev ni zanimalo. Zanimivo je tudi to, da so pri Andreju Magajni in Andreju Širclju sodelovali isti protagonisti.

Andrej Magajna se odlično spominja krivice, ki jo doživel. Meni da je šlo za sum hude zlorabe inštituta hišne preiskave. Sklepa, da je bilo vse skupaj povezano z njegovim izstopom iz poslanske skupine RTV in odločnim nasprotovanjem spremembi zakona o RTV. Zakon je bil sam po sebi slab, bil pa je za takratno koalicijo zelo pomemben, saj bi služil kadrovskim menjavam v vodstvu javnega medija, po meri tranzicijske levice, še meni Andrej Magajna. Zakaj sum na konstrukt, zrežirano zadevo? Sumljivo mu je bilo to, da je njegovem primeru zadeva na policiji ležala v predalu kar leto in pol, preden so izvedli hišno preiskavo.

Policija je v tem času le poizvedovala pri telekomunikacijskih družbah, kdo so poimenski lastniki posameznih IP priključkov – kar brez sodnih odločb. Bizarnost se je nadaljevala v jeseni 2010, ko je zahtevo za hišno preiskavo bila vložena kar na dežurnega sodnika in po nujnem postopku. “Zakaj naenkrat po nujnem postopku glede nato, da se na zadevi ni nič delalo?. So imeli »zadevo na zalogi« in jo aktivirali »ob pravem času?,” se sprašuje o sumljivih postopkih policije Magajna.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine