30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Katie Hopkins za Demokracijo: Politična korektnost je bila neverjetno močno orožje, ki so ga globalisti in levica briljantno uporabili za kastriranje državljanov in njihove kulturne identitete

Z britansko konservativno kolumnistko Katie Hopkins smo se pogovarjali o migracijah, svobodi govora in cenzuri, o pritiskih na konservativce, napadih na bele farmarje v Južni Afriki, brexitu in še čem.  Bolj kot medijski napadi nanjo jo skrbijo druge stvari.

DEMOKRACIJA: Pred nekaj meseci je Velika Britanija izstopila iz Evropske unije. Se zaradi brexita že izvajajo kakšne spremembe?

HOPKINS: Do danes so bile udejanjene pravne in strukturne spremembe, saj smo ratificirali sporazum o umiku in formalno zapustili Evropsko unijo. Zdaj imamo do decembra 2020 čas, da sklenemo dogovor z Evropsko unijo ali pa jo zapustimo brez dogovora. Bojim pa se, da bo zapiranje zaradi pandemije COVID-19 lahko vplivalo na to. Pred tem zaprtjem je bil resničen občutek, da je bil brexit dosežen, da je »odhod« (Leave) končno zmagal in da je »obstanek« (Remain) utihnil. Pandemija je to spremenila. Levica in drugi zagovorniki obstanka v EU pandemijo uporabljajo kot priložnost, da spodbudijo več priseljevanja (kot trnek uporabljajo potrebo po migrantskih medicinskih sestrah v NHS) in celo sprašujejo, ali se lahko znova pridružimo EU.

DEMOKRACIJA: Eden od razlogov za izstop je bila pravica britanske vlade, da sama nadzira imigracijo. Vendar se zdi, da se kaj bistvenega ni spremenilo, saj priseljenci še naprej prihajajo na Otok v približno enaki meri kot prej.

HOPKINS: Priseljevanje je še vedno popolnoma brez nadzora. Dejansko je bil vložen predlog zakona o priseljevanju, ki ga je predložil naš notranji minister, a je bil zaradi pademije koronaviarusa umaknjen iz obravnave v spodnjem domu parlamenta. Ta predlog zakona bi ustavil prosto priseljevanje. Levičarji so nedavno izkoristili našo podporo zdravstvenemu sistemu, da bi uresničili svoj program priseljevanja. Tega so zdaj osredotočili na migrante, ki delajo v našem zdravstvenem sistemu. Kot rezultat tega je bil za zdaj umaknjen predlog zakona, ki bi uredil naše probleme z migracijami. Medtem pa migranti še vedno nezakonito prihajajo čez Kanal vsak dan. Imamo celo slike naših mejnih organov, ki jih pobirajo in opremljajo z obraznimi maskami. Moja država je nora.

DEMOKRACIJA: Tiste, ki opozarjajo na probleme priseljevanja in multikulturalizma v Veliki Britaniji, zdaj preganjajo. Kaj se je zgodilo s slavno britansko pravico, da izrazi svoje mnenje?

HOPKINS: V Veliki Britaniji ne obstaja svoboda govora. Včasih sem bila kolumnistka nacionalnega časopisa, voditeljica radijskih oddaj in prepoznaven obraz na TV. Ker se nisem želela držati določenega narativa, sem bila z vseh teh delovnih mest odpuščena. Aretirali so me zaradi kolumne v časopisu, izgubila sem svoj dom zaradi burnih sodnih sporov, bila sem tarča zarote, v kateri so načrtovali, da me obglavijo. Država je celo sponzorirala predstavo, imenovano Uboj Katie Hopkins. Vse se je zgodilo zato, ker sem govorila svojo resnico.

(Celoten pogovor si preberite v novi številki revije Demokracija.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine