1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Kandidati SDS v celjski volilni enoti za dobro države in 3. razvojno os

Vseh 11 kandidatov SDS na predčasnih parlamentarnih volitvah v 5. volilni enoti se je ob današnji predstavitvi v Celju zavzelo za dobro države in 3. razvojno os. Skupne točke kandidatov so tudi ohranjanje slovenske natalitete, vrednote prave slovenske družbe, blaginja vseh državljanov ter ureditev statusa gasilcev.

Med kandidati SDS je med drugim dosedanja poslanka Jelka Godec, ki je na predstavitvi dejala, da si želi nadaljevati svoje dosedanje delo. Ponovna izvolitev bi ji namreč omogočila nadaljevanje njenega truda na posameznih področjih s poudarkom na zdravstvenem in izobraževalnem sistemu.

Za DZ ponovno kandidira tudi Vinko Gorenak, ki je bil doslej trikrat izvoljen za poslanca. Tokrat Gorenak ne kandidira v domačem Šmarju pri Jelšah, temveč v Celju, kjer, kot je dejal, SDS še ni imela poslanca.

Ponovno kandidira tudi zdajšnja poslanka Nada Brinovšek, ki se je za vnovično kandidaturo odločila, ker verjame v program SDS. Znova kandidira tudi Ljubo Žnidar, ki je bil pred izvolitvijo za poslanca 13 let župan Polzele. Po njegovih besedah boljšo prihodnost lahko ustvarimo na dobrih preteklih temeljih, ki jih nadgradimo v uspešno sedanjost. V njej pa nadaljujemo z delom za dobrobit skupnosti in odpiramo pozitivne izzive prihajajočim generacijam, je še dejal Žnidar.

Kandidati SDS na predčasnih državnozborskih volitvah v tej volilni enoti so tudi predsednica velenjskega odbora SDS Suzana Kavaš, nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj Franc Rosec, kmetovalec Marjan Golavšek in samostojni podjetnik Andrej Breznik, mlajšo generacijo kandidatov predstavljajo Andraž Koželnik, Aleš Logar in Karmen Kozmus.

Kandidati SDS bodo danes aktivni tudi drugod. Tako se je med drugim dopoldne v Brežicah predstavila kandidatka Katja Čanžar. Predstavitve sta se udeležila brežiški župan Ivan Molan in predsednik brežiškega občinskega odbora Andrej Vizjak.

Drevi bo v Celju potekala okrogla miza mestnega odbora SDS Celje o stanju na področju zdravstva, sodstva in varnosti državljanov, sodelovali bodo poslanci SDS Jelka Godec, Franc Breznik in Vinko Gorenak. O zdravstvu bodo spregovorili tudi na pogovornem večeru v Brdih ob udeležbi kandidatke Alenke Forte.

SDS na letošnjih volitvah v DZ, ki bodo 3. junija, sicer kandidira v vseh volilnih enotah, poroča Sta.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine