24.5 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

»Kakšna revščina neki? Migrantom je glavno delo, da gredo v stavnice. Imajo več denarja od polovice meščanov!«

»Kakšna revščina neki? Migrantom je glavno delo, da gredo v stavnice. Poglejte v stavnice, polne so migrantov. Oni imajo več denarja od mene in polovice prebivalcev Bihaća,« je dejal 26-letni Armin F. iz Bihaća, poroča portal Cazin.

Portal piše, da so razmere v Bihaću alarmantne. Ko človek pride v mesto, takoj opazi na stotine ilegalnih migrantov, ki sedijo po klopeh v parkih ali ob ulicah. Takoj tudi opazi, da ni nobene ženske in nobenega otroka. Samo moški, stari med 20 in 40 let.

Ko so se novinarji pogovarjali z meščani, vsi zavračajo tezo, da bi bili migranti »reveži, ki nimajo za kruh«. Sprva so jih res sprejeli kot take – čustveno so se odzvali, ker so bili med vojno na Balkanu tudi sami begunci. Prinašali so jim hrano in pijačo. Danes tega ne počne nihče več, kajti prebivalci Bihaća so hitro opazili, da ilegalci redno zahajajo v trgovine, kjer si privoščijo vse, kar si zaželijo. »Kakšna revščina neki? Migrantom je glavno delo, da gredo v stavnice. Poglejte v stavnice, polne so migrantov. Oni imajo več denarja od mene in polovice prebivalcev Bihaća,« je novinarjem dejal 26-letni Armin F. iz Bihaća.

»Pojdite do parka,« pravi Armin in doda: »Tja mi iz Bihaća več ne zahajamo. Vse je postalo njihovo, kriva pa je naša vlada.«

Zanimivo je, tako je povedal Armin, da so nekoč imeli veliko gostov iz arabskih muslimanskih držav. Zdaj, ko so v mestu ilegalni migranti, skoraj vsi po vrsti muslimani, turisti iz Savdske Arabije, Egipta in Irana, ne prihajajo več. Nočejo imeti opravka z migranti, ne želijo biti v njihovi bližini.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine