9.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Kako zmešan moraš biti, da kršiš predpise in se nato pred publiko kažeš v vlogi žrtve?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Predsednik vlade Janez Janša je v torek odšel v Strasbourg, kjer se je najprej srečal s predsednikom Evropskega parlamenta Davidom Sassolijem in nato predstavil šestmesečni program predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije s prednostnimi nalogami predsedstva v drugi polovici leta 2021. Ker pa očitno nekateri ne zmorejo, da ne bi blatili naše države na vsakem koraku, ne čudi, da so se v Strasbourgu v znak protesta znašli predstavniki petkovih protivladnih kolesarjev. Vsega skupaj jih je bilo šest, manjkala niti nista Jaša Jenull in Tea Jarc, ki sta v času strogih ukrepov, ko je bilo zbiranje prepovedano, kršila predpise in se pred Evropsko javnostjo nato predstavljala kot žrtvi!

Režiser Jaša Jenull, sin vrhovnega državnega tožilca s kazenskega oddelka Hinka Jenulla, je sicer s svojo pogosto udeležbo na nezakonitih protestih, dokazal, da nima težav s plačevanjem glob. Iz spomina pa nam ravno tako ne gre prizor sindikalistke Tee Jarc, ki je sredi epidemije protestirala proti vladi kar z eksotične destinacije. Predsednica sindikata Mladi plus nam je sicer dejala, da vodi sindikat z minimalno plačo, a je očitno to ni oviralo pri takšni poti. Medtem nas večina sploh ni zapuščala svojih občin, a za kaviar levičarje omejitev očitno ni.

foto: Upor Si / STA

Policisti so Jenulla odpeljali, ker je kršil predpise – policisti s protestniki ravnali bolj milo kot drugje na Zahodu
Več kot očitno je kaviar levici vseeno, da s svojim ravnanjem, katerih namen je zbujanje pozornosti, sramotijo državo in tudi sebe. Čeprav je znano, da že večkrat prežvečene obtožbe v smislu zatiranja vladavine prava in novinarskega dela niti slučajno ne pijejo vode, še naprej vztrajajo pri prodajanju omenjene zgodbe. Tako so se v torek odpravili pred stavbo Evropskega parlamenta, kjer so razprostrli transparent, s katerim so pozvali k zaščiti vladavine prava v Sloveniji. Evropske institucije so pozvali, da naj obsodijo “kršitve človekovih pravic in demokratičnih postopkov v Sloveniji”.

Med drugim so protestniki pred stavbo parlamenta postavili kup mavričnih odtisov stopal iz papirja in paradirali s fotografijami, ki so prikazovali utrinke s protivladnih protestov. Na slikah seveda niso manjkali policisti, ki so varovali protivladne proteste. Bistvo vsega je prikazati, kako naj bi v Sloveniji vladala policijska represija. Kontekst se seveda zamolči, torej, da je šlo za protivladne proteste sredi epidemije in da so protestniki, ki jih prikazujejo fotografije, kršili veljavne predpise. Glede na to, da so policisti postopali enako, kot drugje in celo bolj bolj milo kot drugod po EU, je vse skupaj toliko bolj privlečeno za lase.

foto: Upor.si / STA

Premierja Janšo označil za pacienta
Jenull je šel v izražanju svojega nestrinjanja z aktualno vlado celo tako daleč, da je preko Facebooka, ko je ta delil fotografije s protesta, premierja Janeza Janšo označil za pacienta. Zapisal je namreč: “Kjer je pacient…tam so protesti!” in ob tem delil objavo Protestne ljudske skupščine, kjer je pisalo: “Slovenskega pacienta je ob prihodu v Evropski parlament pričakala protestna akcija. Uspešno smo nagovorili evropske poslance in mednarodne medije! Borimo se naprej!” Toliko o “kulturi” kulturnika!

foto: posnetek zaslona

Glede na to, da smo vse od poskusa zamenjave vlade, ki se je na žalost oblasti željne opozicije sfižil, priča takšnim in drugačnim zgodbicam okrog diktature, ki so jih poleg naših mainstream medijev pričeli prodajati levici podložni mediji v Evropi, je jasno, da je bil tudi tokrat cilj, da se spiše nova zgodbica. Vabo je seveda z največjim veseljem pograbil Politico, ki je v preteklosti že dokazal, koliko da na objektivno in profesionalno poročanje. Glede na to, da je zanje očitno nekaj povsem normalnega, da ne predstavijo obeh strani, ampak zgolj tisto “resnico”, ki so si jo zamislili, ne čudi, da so tokrat po poročanju 24ur spisali: “Janša prihaja v Bruselj, da bi se pritoževal o tem, koliko ljudi ga napada. Danes pa bo dobil svežo kost za glodanje, saj ga čaka posebno presenečenje. Na francoskem sedežu Evropskega parlamenta sta se prikazala Jaša Jenull in Tea Jarc, ki sta s pomočjo nekaterih evropskih poslancev premierja spomnila na znan prizor s slovenskih ulic.” Ob tem pa so seveda še spomnili na napade na medije, novinarje in civilno družbo, o katerih v realnosti sicer ni duha ne sluha.

Kljub cirkusu zunaj Evropskega parlamenta, je premier vizionarsko predstavil načrt slovenskega predsedovanja Svetu EU. Ker je veliko izvoza politične situacije v Sloveniji v evropske institucije, kjer nihče ne govori slovensko, in kjer so odvisni od tega, kar kdo pove, je Janša vse zainteresirane povabil, da naj pred oblikovanjem sodbe o vladavini prava in medijski svobodi v Sloveniji pridejo v Slovenijo s prevajalcem, bivajo pri nas en teden in bodo zlahka videli, kakšen je v resnici odnos medijev do vlade ter obratno. Tega si petkovi protestniki in opozicija seveda ne želijo, saj bi potem stežka še našli koga, ki bi poleg naših mainstream medijev še naprej prodajal fiktivne zgodbice. A vendar, resnica prej ali slej pride na dan.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine