21.2 C
Ljubljana
petek, 21 junija, 2024

Kako predsednik Zedinjene Slovenije Andrej Šiško “fehtari” denar pri zamejskih Slovencih v ZDA ter zavaja s podatki

V Clevelandu, v zvezni državi ZDA Ohio, je izseljenski Slovenec na parkiriščih na veliko noč opazil plakate, ki pozivajo ljudi, naj donirajo denar, da bi strmoglavili oblast in zamenjali vlado, ter navajajo nekatere neresnične podatke. Predsednik slovensko-ameriškega sveta Rudi Kolarič je potrdil, da slovenska skupnost v ZDA ne stoji za tem projektom, da pa verjetno pozna osebo, ki je to sprožila.

“Ostalo nam je še 60 dni, da rešimo Slovenijo od izumrtja. Nove parlamentarne volitve so blizu in situacija je zelo resna. Če vsi kot Severno in Južnoameričani in Kanadčani ne vstanemo skupaj, se bo država in kultura, ki jo imenujemo Slovenija, sčasoma združila z Evropsko unijo in bo v prihodnjih generacijah prenehala obstajati,” so v nagovoru napisali na letaku in pozvali ljudi, naj glasujejo za Zedinjeno Slovenijo.

Zagovarjajo nacionalni interes

Na plakatu so navedli, da je stopnja korupcije v Sloveniji ena največjih, kar jih danes obstaja, kljub temu, da je nevladna organizacija Transparency International objavila indeks zaznave korupcije za leto 2017, po katerem se je Slovenija med 180 državami uvrstila na 34. mesto oziroma tri mesta nižje kot lani. Pri tem pa “ne pozabi” oblatiti tudi starnko SDS in njenega predsednika Janeza Janšo.

Pravijo še, da je Slovenija “prodala vsa podjetja sami sebi ali svojim prijateljem po nizkih cenah. Ostali so le še železniški sistem, pristanišče Koper in dragocen vodonosnik vode”, in da je “20 odstotkov slovenskega prebivalstva odgovornega za vso korupcijo”.

Potrebujejo pol milijona evrov za nakup televizije, ki bi jih podprla

Za dosego svojega cilja potrebujejo investitorje za nakup televizijske in radijske postaje (okoli pol milijona evrov), saj se lahko brez takšne podpore poslovimo od Slovenije. In ker osebni čeki do Amerike pridejo šele v 30 dneh, ljudi nagovarjajo, naj pošljejo gotovino ali darilno kartico.

“Vsi časopisi, radijski in televizijski programi nam preprečujejo, da bi javnosti izpostavili Zedinjeno Slovenijo.” Prepričani so, da bi v nasprotnem primeru ljudje volili njih.

Glede na to, da se naslov, ki je naveden za prejemanje donacij, ujema s sedežem Gibanja Zedinjena Slovenija pri nas, kjer je predsednik Andrej Šiško, smo jih vprašali, ali oni stojijo za tem, a še nismo dobili odgovora. Vendar so nedavno tudi sami na svoji spletni strani napisali: “Zedinjena Slovenija je doma medijsko blokirana, v Rusiji pa ocenjujejo, da smo pomemben političen igralec.” Zgleda, da podporo iščejo tudi v Ameriki.

Tisti, ki stojijo za tem, so prepričani, da če bi dobili medijsko pozornost, bi milijon Slovencev, ki sedaj ne volijo, zagotovo volilo “Zedinjeno Slovenijo”. Predsednik slovensko-ameriškega sveta v ZDA Rudi Kolarič pa nam je potrdil, da projekt nima podpore Slovencev v ZDA in da gre za “solo akcije” posameznikov, ki bi od naivnežev izvlekli čim več denarja.

Zedinjena Slovenija ima precej podoben gospodarski program kot Levica

Omeniti je potrebno tudi to, da se je Andrej Šiško v javnosti pojavljal skupaj z levim Jankom Vebrom. Prav tako pa ima Šiškova Zedinjenjena Slovenija (razen migracij) precej podoben gospodarski program kot Levica: https://www.zedinjenaslovenija.si/program/kratki-volilni-program/. In ne samo to, Šiško bi Slovenijo rad videl kje drugje kot v EU in NATO. Verjetno v objemu rusko-turško-iranske zveze. Denar pa vseeno raje “fehtari” v ZDA.

Na socialnih omrežjih pa se Šiško pojavlja celo kot neki slovenski Che Guevara.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine