30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Kako je Robert Golob zlorabil Istrabenz in njegove delničarje za financiranje zasebnega vrtca svoje žene

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Dokumenti potrjujejo, da je zasebni vrtec Golobove žene finančno obilno zalival tudi Golob iz sredstev podjetja, ker donacije določa direktor. Leta 2011 je Istrabenz na račun vrtca nakazal 96 tisočakov evrov, leto pozneje (2012) pa skoraj 30 tisočakov evrov. Vrtec pa je obiskovalo kar 83 % otrok, čigar starši niso bili zaposleni ne v podjetju Istrabenz-Gorenje ne v Gen-I. Posebno ugodnost pa je predstavljal Istrabenzov prenos celotne opreme vrtca na zasebno podjetje Golobove žene,” so še en primer oškodovanja Istrabenza in njegovih delničarjev s strani Goloba razkrili na Planet TV. 

Svinjarijam elektro oligarha Roberta Goloba ni in ni videti konca. Spomnimo o nedavnih razkritjih iz časa, ko je še vodil IGES (Istrabenz Gorenje energetski sistemi), ko je odkupil delež v propadlem podjetju Intrade energija d. o. o. Sarajevo svojega bosanskega lobista Nihada Spahalića v vrednosti 15 milijonov evrov. Kot vedo povedati poznavalci, je pri tem šlo za oškodovanje Istrabenza in delničarjev za Golobove zasebne interese, podobno kot je oškodoval državno podjetje Gen-I za nezakonito mesečno plačo v višini 45 tisočakov.

Nova razkritja Planet TV pa razodevajo, da si je elektro tajkun že leta 2008 kot predsednik uprave Gen-I ob iskanju varstva za svojega otroka zamislil svoj zasebni vrtec – Hišo otrok Sonček. Povzeli so Golobove tedanje besede: “Varstvo otrok smo si zamislili kot dodaten standard za naše zaposlene.” Vrtec pa je vodila Jana Nemec Golob, žena elektrotajkuna. Z združitvijo podjetij pod isto streho je imel njen vrtec v prvem letu (2011) prek 156 tisočakov evrov prihodkov, naslednje leto (leta 2012) pa skoraj 71 tisočakov evrov. Dokumenti pa potrjujejo, da ga je finančno obilno zalival tudi Golob iz sredstev podjetja, ker donacije določa direktor.

Leta 2011 je Istrabenz na račun vrtca nakazal 96 tisočakov evrov, leto pozneje (2012) pa skoraj 30 tisočakov evrov. Vrtec pa je obiskovalo kar 83 % otrok, katerih starši niso zaposleni ne v podjetju Istrabenz-Gorenje ne v Gen-I. Posebno ugodnost pa je predstavljal Istrabenzov prenos celotne opreme vrtca na zasebno podjetje Golobove žene. Sedaj vemo, zakaj se je Golob tako krčevito oprijemal 15-letne poziciji na vrhu Gen-I, ob tem pa za vse krivil politično kadrovanje. Kot da je le on sposoben voditi državno (!!!) podjetje. Iz javnih evidenc je razvidno, da je bil subjekt v 100-odstotni zasebni lasti Golobove žene že ukinjen leta 2016, kot kaže zaradi domnevne insolventnosti. Še en propadel Golobov posel, podobno kot bosanski s hidroelektrarnami?

Hiša otrok Sonček, Jana Nemec Golob. (Foto: Ebonitete)
Zasebni vrtec Golobove soproge je bil ukinjen zaradi domnevne insolventnosti? (Foto: Ebonitete)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine