5.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Kaj vendar počne Evropska unija? Migrantom je priskrbela neoznačene bančne kartice – na račun ilegalnih migracij pa s pranjem denarja svoje žepe polnijo nevladne organizacije

V preteklosti smo že poročali, da ilegalni migranti, ki derejo v Evropo, uporabljajo neoznačene bančne kartice. Zdaj je znano, da to med drugim financira celo sama Evropska unija. Anonimne debetne kartice naj bi prejelo več kot dva milijona migrantov, skupno so porabili že več kot 1,55 milijarde evrov. Da pa je oskrba in prevoz ilegalnih migrantov donosen posel tudi za NVO, pa je potrdila tudi raziskovalna novinarka Lauren Southern, ki je razkrinkala grško nevladno organizacijo, ki je s pranjem denarja zaslužila okoli pol milijona evrov. Njihovi zaslužki naj bi bili med manjšimi.

 

Evropska komisija financira humanitarne partnerje v več državah Bližnjega vzhoda, kot so Turčija, Jordanija, Libanon in tudi Grčija, medtem ko je večina upravičencev beguncev iz sirske državljanske vojne. Mastercardove bančne kartice, ki niso imele imena lastnika, tako pripadajo migrantom, katerih pot v Evropo skozi razne “humanitarne” napore financira ravno sama EU.

To je bil odgovor, ki ga je posredovala Evropska komisija na vprašanje evropskega poslanca Maria Borghezia iz italijanske Lige. “V Grčiji je za humanitarno denarno pomoč poskrbljeno v obliki debetnih kartic, do katerih so upravičeni prosilci za azil in prejemniki mednarodne zaščite.” Načeloma naj bi prejemali denarno pomoč preko neoznačenih kartic za obdobje šestih mesecev, praksa dopušča odstopanje.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine