8.8 C
Ljubljana
petek, 23 februarja, 2024

Kaj takega je izjavil duhovnik Cestnik, da si je prislužil medijski pogrom?

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv.si)

Branko Cestnik je močno presenečen, da je njegov zapis na družbenem omrežju X vzbudil toliko pozornosti, sprva je imel približno 15 tisoč ogledov, nato je število močno naraslo. “Danes o tem lahko debatira četrt milijona ljudi po zaslugi POP TV. Če torej je bil moj zapis nestrpen do feminizma, zakaj so ga potem propagirali? Ne samo POP TV, še tudi kakšen drugi medij, ni neke logike,” je dejal. Žalosti ga, da se kritiki namesto z vsebino ukvarjajo s politiziranjem religije.

“Vprašanja o feminizmu so vprašanja o ženski, materinstvu, o prihodnosti človeštva. To so vprašanja, ki so globoko vezana na našo življenjsko izkušnjo in hočeš nočeš – nas vse zanimajo,” je pojasnil Cestnik, ki meni, da je to tisti “tihi razlog, da jih je moj zapis zbodel, ne toliko politično, ampak bolj v smislu vsebine, saj odločno, da je nestrpen, niso rekli”.

Zapis je našel v španski knjigi pred 15 leti
Cestnik je poudaril, da je začuden nad načinom POP TV, saj, kot je pojasnil, ga “niso niti poklicali, kar bi pričakoval, če nate spustijo varuha človekovih pravic”. Peter Svetina je namreč prav tako komentiral zapis, čeprav sami niso poskusili slišati niti Cestnikove plati tar vzroka za zapis. Če bi vedeli, da je zapis, ki je povzročil “delitev” po besedah osrednjih medijev, zapis, ki ga je Cestnik našel v “neki španski knjigi pred 15 leti”, o tem pa je večkrat govoril tudi na Radiu Ognjišče, “a doslej ni bilo nobenega odziva”.

Z žaljivko ga je napadla Anuška Delić
Pričakovano se je na njegov zapis odzvala Nika Kovač. Oglasila se je tudi Anuška Delič s portala Oštro, ki je podaljšana roka nevladnih organizacij in podpira vse levičarske ideologije pod pretvezo “zagotavljanja pravih informacij”. Seveda je bila omemba feminizma v tem primeru idealna priložnost, da zadevo komentira tudi Delićeva, ki je s komentarjem dokazala le, kako nestrpna je. “Zanimivo je, da me je Anuška Delić napadla in imenovala pocestnik ter potem žalila tudi moj celibat,” je pojasnil Cestnik, ki pa Deličevi ni ostal dolžan – a v nasprotju z njo na prefinjen način.

Foto: zajem zaslona

“Moj odgovor Anuški Delić je imel včeraj popoldne 17 tisoč ogledov, več kot ta zapis o feminizmu, pa tega POP TV ne omenja,” je bil presenečen.

Lik ženske je blizu vsem nam, gre za širok pojem
Cestnik, ki v prostem času piše bloge, je večkrat pisal tudi o feminizmu. V svojih romanih o antiki je zelo poudaril antično žensko, njeno junaštvo in tudi duševnost. “V ta lik sem se zelo poglabljal, poganke ali kristjanke, tako da mi vprašanje o ženski ni daleč,” je v nadaljevanju pojasnil Cestnik, ki je prepričan, da je ta tema blizu vsem.

Foto: FB

“Ženska ni samo partnerka, je mati, sestra, babica. To je cel ženski svet, to je polovica tvojega razreda, sošolk, ali več,” je dejal župnik. Poudarja: “Žensko vprašanje ni vezano samo na partnerstvo, to je široko vprašanje, ki se dotika vseh. Že zaradi našega rojstva imamo vsi globoko vez z mamo, to je naš prvi naravni feminizem.”

Levičarjev vsebina ne zanima
Oni ne deklasirajo nasprotnika samo po vsebini, ampak po tem, kar si,” meni župnik, ki v nadaljevanju pojasnjuje, da so duhovniki veliko bolj “tiho” danes kot nekoč, pa vendar se še takrat pojavijo nasprotniki z vedno istim argumentom. “Kaj boš ti, župnik, duhovnik, ti moraš biti tiho,” je zgrožen Cestnik, ki je povedal, da namesto argumentiranja vsebine politizirajo religijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine