10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Kaj takega Državni zbor RS še ni videl – poslanec z rdečo zvezdo na ustih si je privoščil ta izpad…

Eden najbolj provokativnih poslancev radikalne Levice Miha Kordiš je pri obrazložitvi glasu glede glasovanja o noveli Zakona o obrambi, ki ureja položaj statusa vojakov po 45. letu dosegel novo dno. Namesto, da bi Kordiš z umirjeno retoriko in argumenti pojasnil, čemu se s predlagano novelo ne strinja, se je zatekel k žaljivkam. Socialne demokrate je namreč označil za kolaborante, vlado Janeza Janše pa za fašiste. Vodji poslanske skupine SD Matjažu Hanu je zaradi primitivne retorike Kordiša prekipelo in mu je odvrnil: “Jaz s takšnimi ljudmi, ki žalijo mene za kolaboranta, njih za fašiste, ne želim sodelovati. Ne želim sodelovati!”

 

Poslanec z rdečo zvezdo na maski Miha Kordiš je v obrazložitvi glasu uvodoma izpostavil, da po njegovo to, kar je minister za obrambo Matej Tonin predlagal, ne predstavlja reševanje statusa vojakov po 45. letu, ampak je to legalizacija mehanizma za kadrovsko korupcijo. “Kadrovska korupcija je na Ministrstvu za obrambo in še posebej znotraj Slovenske vojske zelo velik problem. Tisti, ki to situacijo spremljamo, vam vemo to povedati. Seveda v tem kontekstu kadrovske korupcije, kdo lahko v vojski ostane in kdo lahko napreduje, kdo mora ven in na katere pozicije se vojake po 45. letu premešča, sodelujejo tudi Socialni demokrati.”

V nadaljevanju je poudaril, da je to zakon, ki potrebuje dvotretjinsko večino. “Državljanke in državljani, gospe in gospodje, če bi opozicija držala skupaj, bi ta škodljiv zakon proti vojakom, ki legalizira kadrovsko korupcijo, lahko zrušili, pa ga ne bomo. Veste zakaj? Ker Socialni demokrati kolaborirajo s fašistoidno vlado Janeza Janše, zato, da kadrovsko korupcijo v Slovenski vojski legalizirajo. Glasoval bom proti temu zakonu, glasoval bom za to, da Slovenska vojska dobi ureditev  svojega socialnega statusa, ki bo po meri,” je zaključil Kordiš.

Han je na to žalitev odgovoril in poudaril, da s takšnimi ljudmi, ki njega žalijo za kolaboranta, njih (vlado) za fašiste, ne želi sodelovati. “Ne želim sodelovati. Zaradi mene sem lahko jutri na vseh portalih. Živim v tej naši državi in zame so vsi enaki,” je poudaril in ob tem dodal, da če sam ne zna z argumentom povedati, da ima nekdo nekaj narobe, ne bo nikogar v življenju žalil. Kordiša je Han pozval, da naj se njemu, njegovi poslanski skupini in vladi opraviči.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine