19 C
Ljubljana
sreda, 22 maja, 2024

Kaj se dogaja? Sekretar Boštjan Šefic urgentno na mejo ob Kolpi!

Na morebitno povečanje števila nezakonitih prehodov čez mejo se je potrebno pripraviti, za kar policija že pripravlja dodatne aktivnosti, je dejal državni sekretar na ninistrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic na srečanju z županjo Črnomlja Mojco Čemas Stjepanovič in predstavniki obkolpskih krajevnih skupnosti.

Potem ko je policija s pomočjo črnomaljske občine prebivalce ob južni meji s posebnim obvestilom opozorila, naj se ilegalnim migrantom ne približujejo in naj jih ne vabijo v svoje domove, je na mejo s Kolpo urgentno in na poziv lokalnih oblasti prišel državni sekretar Boštjan Šefic. Obvestilo črnomaljske občine o tem sestanku je bilo precej skopo (preberete si ga lahko TUKAJ), je pa Šefic obljubil okrepitve ob meji s Hrvaško, od koder vsak dan prihaja vse več migrantov.

Ljudje ob Kolpi so sicer prestrašeni, vsak dan videvajo migrante, ki so večinoma mladi moški. Pojavljajo se zahteve, naj mejo zavaruje vojska, kajti samo na ta način bodo lahko migrante odvrnili, da ne bodo nezakonito vstopali na slovenska tla. Opažajo namreč, da hrvaški policisti sploh več ne ukrepajo, bojijo se, da bo kmalu prišel dan, ko se bodo migranti, ki čakajo na meji med BiH in Hrvaško lepega dne vsuli proti Sloveniji. Takrat jih ne bo več mogoče ustaviti, Slovenija pa bo z njimi preplavljena, saj je Šefic sam priznal, da kar 85 odstotkov ilegalnih migrantov zaprosi za azil.

Spodaj si lahko preberete obvestilo policije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine