18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Kaj se dogaja s Kučanom? Lani glavni govornik v Dražgošah, letos pa precej skrit

Piše: Peter Truden

Tako kot vsako leto je tudi tokratni “miting” v Dražgošah privabil mnoge obraze tranzicijske levice. Tokrat je govorniški oder pripadel vodji poslancev Gibanja Svoboda Borutu Sajovicu, sicer nekdanjemu županu Tržiča in nekdaj prepoznavnemu obrazu propadle LDS. 

Vendar pa se bo marsikdo spomnil, da je bil lanski govornik ob 80-letnici “dražgoške bitke” kar zadnji partijski šef Milan Kučan, ki je svoj govor usmeril v pripravo na bližnje volitve in dal vedeti, da gre za zadnjo bitko njegove generacije. “V zavetju spopada z epidemijo prihaja do skrb zbujajočih posegov v vrednotne temelje, na katerih sta utemeljena sodobna demokratična družba in mednarodni pravni red. Spodjedajo ju populizmi in nacionalizmi, protisolidarnostne suverenitetne doktrine in egoizmi, znotraj katerih je vse več znamenj oživljanja fašizma,” je med drugim dejal. Seveda je jasno, da je s tem javno napadel tedanjo vlado.

Tokrat pa, zanimivo, Kučan ni bil ravno v ospredju, pač pa se je “skril” med množico skupaj z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Kot pravijo očividci, je Kučan dejansko izgledal precej slabo in da je morda to njegovo zadnje “romanje” v Dražgoše. Že lani se mu je opazno tresel glas. Kot pravijo naši viri, je precej zaskrbljen, ker ne more obvladati vse bolj podivjanega Roberta Goloba

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine