17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Kaj se dogaja? V Mariboru brutalno pretepli okrožno sodnico pred njenim domom, njeno stanje je kritično; motiv za napad za zdaj še ni znan

Policija preiskuje sum poskusa umora mariborske okrožne sodnice. Davi okoli 1.15 je bila namreč policija obveščena, da je bila na območju Maribora napadena in hudo poškodovana sodnica. Posredovali so reševalci in policisti. Poškodovani so nudili pomoč in jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Po neuradnih informacijah spletnega Večera so neznanci pretepli Danielo Ružić in jo hudo poškodovali. Ružićevo, ki dela na gospodarskem oddelku mariborskega okrožnega sodišča, naj bi neznanci pričakali pred njeno hišo v okolici Maribora. Po navedbah spletnega Večera je njeno stanje kritično, motiv za napad pa za zdaj še ni znan.

Policisti so zavarovali kraj dejanja in obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika ter državno tožilko, ki sta prišla na kraj. Preiskovalni sodnik je prevzel vodenje ogleda kraja dejanja kaznivega dejanja skupaj z mariborskimi kriminalisti, ki izvajajo obsežne aktivnosti v okviru intenzivne kriminalistične preiskave.

Policija poziva vse, ki imajo kakšne informacije ali karkoli vedo o napadu, da pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Podrobnosti bo ob 15. uri pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl.

Ružičeva je sodila v odmevnih primerih, med drugim v tožbi DUTB zoper nekdanje vodilne v Probanki, gospodarskem sporu med Iskro in Mestno občino Maribor glede prekinitve projekta radarji za odškodnino 12,8 milijona evrov ter v odškodninskih tožbah podjetja KND in občine Duplek proti avstrijskemu Verbundu zaradi škode v poplavah Drave leta 2012.

V preteklosti so bili sodniki že tarče napadov. 24. septembra 1996 je bomba eksplodirala pred hišo takratnega mariborskega sodnika Konrada Rebernika. Hudo je bila ranjena njegova žena Živa Lorbek Rebernik. Napad je bil povezan s sodnikovim delom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine