13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Kaj se dogaja na Obrežju? Je bil na delu terorist? Na avtobusu policisti domnevno našli bombo, mejni prehod nekaj časa zaprt!

Prehod Obrežje je zaradi varnostnega dogodka do nadaljnjega zaprt za ves promet v obe smeri, poroča STA. Omejen je tudi promet na avtocesti do Obrežja. V dogodku ni bil nihče poškodovan, so sporočili policisti. Več informacij za zdaj niso posredovali, po poročanju portala 24ur pa naj bi šlo za bombni preplah.

 

 

V času zapore se lahko potniki preusmerjajo na mejna prehoda Slovenska vas in Rigonce. Avtobusi se lahko preusmerjajo le na mejni prehod Rigonce, tovorni promet pa na mejni prehod Metlika, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Portal 24ur poroča, da so policisti po neuradnih, a zanesljivih podatkih, na Flixbusu, ki je vstopal iz Hrvaške v Slovenijo, odkrili eksplozivno napravo. Kovček z bombo so izolirali, moškega pa vklenili.

Novomeški policisti so le zapisali, da so na delu intervencijske ekipe, zato več informacij trenutno ne bodo posredovali.

Po nekaterih podatkih naj bi bombo odkrili v kovčku, zato obstaja možnost, da je šlo za poskus terorističnega napada.

Zaradi zaprtega prehoda na avtocesti nastajajo dolgi zastoji.

Po zadnjih podatkih pa je mejni prehod spet odprt.

Kot poroča spletni portal 24ur.com, je na mejnem prehodu Obrežje na meji s Hrvaško prišlo do pravega bombnega preplaha, potem ko naj bi policisti na Flixbusu, ki je vstopal iz Hrvaške v Slovenijo, odkrili eksplozivno napravo. Neuradno naj bi šlo za bombo, ki jo je v kovčku s seboj nosil ruski državljan, ki ga je policija tudi pridržala. Avtobusi so se lahko dve uri preusmerjali le na mejni prehod Rigonce, tovorni promet pa na mejni prehod Metlika, so sporočili iz policijske uprave Novo mesto. A kot se je pozneje izkazalo, slovenska policija sploh ni prišla na sled bombi, temveč bombi podobni napravi, ki pa ni bila nevarna.

Novomeški policisti so dopoldne zapisali, da so na delu intervencijske ekipe, “zato več informacij trenutno ne bodo posredovali”. V dogodku ni bil nihče poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Spletni portal 24ur.com je poročal, da na hrvaški strani policisti niso nič opazili, potem pa je po poročanju  novinarke POPTV s terena nastala panika – ljudi, ki so že šli čez mejo, so obračali nazaj na Hrvaško.

O dogajanju na slovenski strani meje so obširno poročali tudi hrvaški mediji. A kot se je izkazalo, slovenska policija ni odkrila bombe.

Slovenska policija je ruskega državljana po poročanju portala Index.hr vklenila v lisice in ga izpustila šele potem, ko je dodatni pregled pokazal, da v njegovem kovčku pravzaprav ni nobenega eksplozivnega sredstva. Nekaj minut zatem so mejni prehod s Hrvaško tudi ponovno odprli.

Zadnje novice

Sorodne vsebine