14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Kaj razkriva Goznikarjev Facebook profil? Domnevni pošiljatelj pisemskih groženj politikom je po ekstremnih stališčih blizu skrajni levici

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Glede na določena namigovanja nekaterih medijev, izjavljamo, da gospod Goznikar ni bil nikakršna desna roka predsednika stranke, kakor ni bil tudi član nobenih organov stranke. Bil pa je član Slovenske nacionalne stranke,” so se v stranki SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega odzvali na zavajajoče poročanje “nepristranskih” levih medijev. Kot je že znano, naj bi policija izsledila osebo, ki je pred meseci državnim politikom pošiljala pisma z naboji. Kot kaže, gre za podobno kontroverzno osebnost, kot je Zoran Stevanović, sicer predsednik stranke Resni.ca, ki je najprej prav tako pripadal SNS-u, zatem prevzel retoriko Opozicije Kul – da ne bo šel v koalicijo z Janšo. Mimogrede: Stevanović je med drugim posredno pozival k umoru predsednika vlade. Znano je tudi, da je Goznikar na evropskih volitvah podprl predsednico SD Tanjo Fajon, da rad prebira Mladino in zagovarja množične poboje belogardistov. Bil je celo častni član “parastranke” –  Sindikata policistov Slovenije, ki jo vodi Kristjan Mlekuš. 

Spomnimo: oktobra lani je javnost močno pretresla novica, da je neznani pošiljatelj visokim državnim politikom pošiljal pošto z naboji. Med drugim so jo prejeli premier Janez Janša, minister za obrambo Matej Tonin in minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Prejeli sta jo tudi dve poslanski skupini državnega zbora in celo predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je še posebej pretresen, saj je bil Teodor Goznikar, do nedavnega tudi član Slovenske nacionalne stranke, sicer doma iz Celja. Levi mediji (denimo POP TV, kjer urednikuje Tjaša Slokar Kos – domnevno povezana s tajnimi službami BiH žena strica iz ozadja Draga Kosa), so Goznikarju pripisali kar status “podpornika vlade”. Pa je res?

A Goznikar je, kot kaže, podpornik vlade ravno toliko kot protivladni aktivist Zoran Stevanović. Oba sta se namreč že izkazala s številnimi zadevami, ki jih gre težko pripisati vladi ali stranki SNS. Stevanović je med drugim prevzel izključujočo retoriko Opozicije Kul – da se ne bo povezoval z Janšo in posredno celo pozival k nasilnemu umoru premierja. Goznikar pa po svoje stopa po njegovih (odpadniških) stopinjah. Prav tako gre pri njem zaslediti skrajno retoriko, ki jo opažamo tudi pri nekaterih protivladnih, levičarskih skrajnežih, denimo mestnem svetniku Janezu Starihi, ki v svojih zapisih na družbenih omrežjih poziva k nasilju in smrti ideoloških nasprotnikov. Enako poziva tudi Goznikar, denimo k pobojem belogardistov. Podpira tudi ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Teodor Goznikar je v nekaterih ozirih kopija kontroverznega mestnega svetnika Janeza Starihe, sicer predsednika Zveze borcev NOB enota Savsko naselje. (Foto: Facebook)

Goznikarja so v SNS izključili
V sporočilu za javnost pa so se že odzvali tudi v stranki SNS, kjer so, povsem zgroženi nad dogodkom, nekdanjega člana pa so nemudoma izključili: “V Slovenski nacionalni stranki smo šokirani in zgroženi nad dejanjem našega člana Teodorja Goznikarja, za kar smo izvedeli iz medijev. Takšna ekscesna dejanja najostreje obsojamo in sodimo, da ne gredo v okvir demokratičnega političnega udejstvovanja v državi. Glede na določena namigovanja nekaterih medijev, izjavljamo, da gospod Goznikar ni bil nikakršna desna roka predsednika stranke, kakor ni bil tudi član nobenih organov stranke. Bil pa je član Slovenske nacionalne stranke. Pričakujemo seveda uradno obvestilo o dogodku in sankcioniranju gospoda Goznikarja, ki mu je z včerajšnjim datumom, torej z 2. februarjem 2022 prenehalo članstvo v Slovenski nacionalni stranki. Do uradnega seznanjenja z zadevo in pojasnili, ne bomo dajali drugih izjav.”

V SNS so se distancirali od Teodorja Goznikarja. (Foto: STA)

Svoja prepričanja najde v Mladini, Pahorjeva vlada ga imenuje
Goznikar je bil po poročanju portala Siol že zaslišan na policiji. In čeprav ni bil nikdar policist, je bil nekdaj častni član Sindikata policistov Slovenije, in sicer zaradi soudeležbe pri njegovem ustanavljanju, ko ga je vodil Zoran Petrovič. Trenutno pa ga vodi Kristjan Mlekuš. Da je dobil mesto v sindikatu, se zdi precej neobičajno. Tam pa je deloval v nasprotju s temeljnimi načeli ter škodoval ugledu in interesom te ustanove, zato je bil leta 2017 iz organizacije izključen. Malce neobičajna se zdi tudi njegova čestitka predsednici SD Tanji Fajon, za uspeh na volitvah v Evropski parlament. Še bolj kontroverzno pa je, da nek “vladni podpornik” bere in deli mnenje z ultralevičarskim tednikom Mladino, po vrhu vsega pa ga Pahorjeva vlada imenuje za člana sveta vlade za spodbujanje prostovoljstva. Zanimivo je tudi to, da je nasprotnik Nata (kar bolj pritiče skrajni Levici).

Goznikar je Tanji Fajon čestital za uspeh na evropskih volitvah. (Foto: Twitter)
Za “podpornika vlade” je izjemno nenavadno, da pridno bere Mladino, nasprotuje Natu in podpira Magnifica. (Foto: Facebook)
Goznikarja je Pahorjeva vlada leta 2011 imenovala za člana sveta vlade za spodbujanje prostovoljstva. (foto: Socialna omrežja)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine