4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Kaj imata skupnega vojska in LGBTQ ideologija?

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Natova ZDA misija je ob praznovanju Pride 2021 prepoznala pomembne prispevke LGBTQI+ posameznikov in poudarila, da ne izključujejo prav nikogar. S tem je povzročila na eni strani precej odobravanja, na drugi strani pa je bilo tudi veliko zgražanja, češ da taka sporočilnost slabi podobo Ameriške vojske in Nata. Je pri vse bolj agresivnem vsiljevanju levih ideologij res treba zganjati tak cirkus, tudi na področjih, kjer naj bi bile v ospredju tradicionalne vrednote, ki narod združujejo in ne delijo? Pa tudi – če naj bi bili LGBTQI+ posamezniki povsem običajni ljudje, enaki in enakovredni heteroseksualcem, zakaj potem čutijo potrebo, da svojo spolno usmerjenost izpostavljajo ob vsaki priložnosti, na vseh koncih in krajih? Mar to počnejo tudi heteroseksualni posamezniki? 

“Raznolikost in vključenost nas krepita. Ko praznujemo Pride 2021, prepoznavamo pomembne prispevke LGBTQI+ posameznikov k našemu zavezništvu in ponovno potrjujemo svojo zavezanost svobodi in dostojanstvu vseh,” je na Twitterju objavila Misija ZDA pri Natovem uradnem računu in s tem povzročila precej razburjenja. Kam gre NATO, kam gre Ameriška vojska so se mnogi spraševali in  izrazili dvom glede tega, da bi tovrstna usmerjenost pripomogla k krepitvi ugleda teh organizacij, prej obratno.

To sicer ni prvič, da je Ameriška vojska izrazila svojo podporo drugače kot heteroseksualno usmerjenim vojakom – maja je Ameriška mornarica predstavila svojo pravo helikoptersko posadko, ki jo sestavljajo izključno homoseksualci. Ne gre toliko za to, da bi morali mesta v vojski zasesti zgolj posamezniki, ki so “pravilno naravnani”, pač pa gre za to, da vojska res ni primeren kdaj za zganjanje tovrstnega cirkusa. Težko si je namreč predstavljati, da bi sredi misije oziroma vojaške akcije potegnili iz nahrbtnika mavrično zastavo in se borili v imenu svoje spolne usmerjenosti, namesto v imenu svoje domovine. Bi jih sploh še kdo vzel resno?

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine