-2.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Kaczynski: Moški ne more trditi, da je ženska

Piše: Ivan Šokić

Vodja na Poljskem vladajoče stranke Zakon in pravičnost Jaroslaw Kaczynski je prepričan, da mora Poljska pred kulturno revolucijo zaščititi model tradicionalne družine, ki jo sestavljajo mož, žena in otroci.

V svojem govoru na strankarskem zborovanju v Grudziadzu na severu Poljske je predsednik PiS Jaroslaw Kaczynski zbranim povedal, da zaščita družinskih vrednot ne pomeni diskriminacije proti komerkoli, saj “nismo nikoli diskriminirali proti komerkoli; to ni poljska tradicija.” A, je dodal Kaczynski “to ne pomeni, da se moramo strinjati glede vsega.”

Kot takšen primer je Kaczynski navedel hipotetičen primer kjer bi moški na delu vztrajal, da je ženska. “Glede na tisto, kar priporočajo na Zahodu, moramo to sprejeti, ali pa bo ta oseba užaljena,” je povedal Kaczynski in dodal, da bi lahko ta hipotetična oseba svoj spol spreminjala iz dneva v dan.

Predsednik PiS je poudaril, da ne moremo ignorirati znanosti človeškega genoma. Kaczynski dopušča, da obstaja določena mera družbenega pogojevanja, ki varira med kulturami, a vse znotraj mej razuma. Kot primer je Kaczynski navedel Ukrajino, kjer nihče ne zadržuje žensk, da skupaj z otroci zapustijo državo, medtem ko se od moških pričakuje, da se bodo borili. Zaradi tega so se pred časom pritoževali tudi transspolniki in transspolnice v Ukrajini, ki jim zaradi njihovega biološkega spola v primeru transspolnikov in njihovega namišljenega spola v primeru transspolnic ni bilo dovoljeno zapustiti državo.

Po besedah Kaczynskega Poljska ne bo nikoli pristala na vstop moških v ženske športne discipline, samo zato, ker trdijo, da se počutijo kot ženske. To bi ila kraja na račun resničnih žensk. Predsednik PiS je poudaril, da so Poljaki strpni, a želijo ohraniti določeno stopnjo normalnosti.

“Ne zanima nas kaj se dogaja v spalnici drugih, a želimo ohraniti naše normalne običaje in to je naša pravica,” je povedal Kaczynski, ki je po drugi strani revolucionarno levico obtožil, da zganja revolucijo proti vsemu kar je vedno veljalo za zdravo pamet.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine