8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Jutri v Ljubljani razvpiti zvezdaški koncert Svetlane Makarovič; bodo provokatorji zanetili incidente in jih naprtili nasprotni strani?

Samo še en dan je do razvpitega koncerta »Nosil bom rdečo zvezdo«, s katerim bodo Svetlana Makarovič in vsi slovenski titoisti proslavili nekdaj znani »dan mladosti« (25. maja). Kot je znano, je zelo velik podpornik tega koncerta tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je vsem morebitnim protestnikom na koncertu celo grozil z represijo.

 

Že lani so se namreč na robu prireditvenega prostora pojavili mirni demonstranti, ki so nosili slovenske zastave in tako izrazili tihi protest. Kljub temu jih je policija kar nekaj od teh oglobila. Po naših podatkih pa bo jutrišnji koncert zaradi bližine volitev zelo tvegan, saj naj bi se med udeležence pomešali tudi provokatorji, ki bodo zelo verjetno sprožili incident in ga nato – ob asistenci režimskih medijev – zelo verjetno naprtili nasprotni strani, v to zgodbo pa vmešali tudi SDS. Naši viri trdijo, da je glede na izkušnje iz preteklih let tak scenarij zelo verjeten – spomnimo se samo razvpitih »spontanih« vstaj pred petimi leti, ko so se prav tako pojavljali provokatorji, ki so jih režimski mediji pripisovali »desnici«, njihovo pravo identiteto pa je nato razkril portal Požareport.

Sicer pa o zvezdaškem koncertu ni potrebno izgubljati besed – zadevo je že pred časom dovolj jasno komentiral naš novinar v komentarju »Ne, ne bom nosil rdeče zvezde. Ker je ne potrebujem.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine