8.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Jutranja drama v Azilnem domu na Viču: Agresivni maroški migrant s 40-centimetrskim nožem želel napasti varnostnika; Maročana so ustavili šele s solzivcem, odpeljali so ga reševalci

V Azilnem domu na Viču je danes, nekaj minut pred 7. uro prišlo do novega incidenta, v katerem so posredovali policisti in reševalci. Kot nam je povedal naš zaupni vir, gre za zaposlenega znotraj doma, je maroški ilegalni migrant z dvema nožema, rezilo enega naj bi bilo dolgo najmanj 40 centimetrov, poskušal obračunati z varnostnikom Rokom Kokotcem; gre za tistega varnostnika, ki je pred dobrima dvema mesecema s solzivcem poškropil migrante, ki so se prerivali v jedilnici pri obroku in želeli nasilno vdreti v kuhinjo. Maroškega migranta, ki varnostnika Roka ni našel, saj ga ni bilo v službi, so šele s solzivcem ustavili drugi, nakar so nasilneža odpeljali z reševalnim vozilom. Neuradno na psihiatrijo, kjer je bil že dan prej, ko se je razjezil, ker ni dobil zdravila, ki ga jemlje. Kot nam je povedal naš vir, so migranta nato vrnili nazaj v Azilni dom, kljub temu, da se je vedelo, da je nasilen in nevaren. Danes, ko je poskušal »zaklati« varnostnika, zaposleni vendarle upajo, da ga ne bo nazaj, saj se bojijo za svoja življenja.

 

Naši viri pravijo, da je Rok Kokotec trn v peti ilegalnim migrantom, ki prihajajo iz Afrike in Bližnjega vzhoda, saj njihovih nasilnih izpadov ne tolerira, nima potrpljenja s tistimi, ki ves čas bentijo in se pritožujejo nad slabimi razmerami v Azilnem domu. Kot smo že poročali, se migranti pritožujejo predvsem nad premalo prostora in slabimi obroki, novinarju Luku Svetinu so maja celo povedali, da od države Slovenije pričakujejo, da jim zgradi nov, večji migrantski dom. Če gre verjeti našemu zaupnemu viru, jim Kokotec pogosto da vedeti, da jim v Sloveniji ni potrebno ostati več kot pet minut, če z uslugami v naši državi niso zadovoljni, ne tolerira njihovih izpadov, vsakega zelo hitro profesionalno obvlada, če je preveč nasilen, zato so ga ilegalni migranti vzeli na piko. Kot priča današnji incident, je življenje varnostnika Roka zdaj ogroženo, saj ga je Iračan želel zabosti z nožem in ga je zjutraj iskal po Azilnem domu.

Naši viri pravijo, da nam tuje države, zlasti Francija, vsak dan po Dublinski uredbi vrača ilegalne migrante. “Vračajo nam najslabše ljudi, zaposleni v Azilnem domu jih hodijo iskal na letališče na Brnik. Vsi ti ljudje so bili v Sloveniji, čez noč so izginili, čez nekaj dni so jih prijeli v Parizu,” pravi naš vir. Zanimivo; Slovenija sprejema takšne ljudi, ki so jih celo v Franciji označili za »sumljive«, ti ljudje so potem ponovno nameščeni v Azilnem domu na Viču in se lahko prosto gibljejo po Ljubljani, kar je naravnost srhljivo.

Neustrašni varnostnik Rok Kokotec, ki ga migranti sovražijo, saj je do njih “strikten” in “trd”, kot ga opisujejo njegovi sodelavci. Foto: Facebook.

Delavci obupani: Migrante po nasilnih izpadih odpeljejo, a jih vedno znova vrnejo v Azilni dom
Kot pravi naš vir, je današnji incident pokazal, da so najbolj ogroženi prav zaposleni v Azilnem domu, saj je ilegalni migrant, ki je včeraj povzročal težave, bil vrnjen, preden je danes želel izvesti zločin. “Problem je v tem, da resda so ga odpeljali, a ga bodo zagotovo vrnili. In tega nas je strah. Kaj bo z nami? A mora izvesti terorističen napad, moramo vsi umreti, preden bodo oblasti primerno ukrepale,” nam je v telefonskem pogovoru danes zjutraj še povedal prestrašeni zaposleni v Azilnem domu.

Takole je varnostnik Rok Kokotec maja nadziral situacijo v Azilnem domu, ko je nastal pretep v jedilnici zaradi obroka hrane. Foto: Arhiv Nova24TV.

Vprašanja o jutranjem incidentu smo poslali tudi na Generalno policijsko upravo, na odgovore še čakamo.

T. F.

Zadnje novice

Sorodne vsebine