23.1 C
Ljubljana
torek, 25 junija, 2024

Jure Leben ima novo službo – v Golobovem kabinetu

Piše: C. R. 

Potem ko je postalo jasno, da Jure Leben s kandidaturo za evropskega poslanca ne bo uspel priti v Bruselj, mu je premier Robert Golob tako rekoč čez noč našel novo službo. 

Vlada je nekdanjega okoljskega ministra in kandidata Gibanja Svoboda na letošnjih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament Jureta Lebna na današnji dopisni seji imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Zadolžen bo za okolje, prostor, podnebje in dialog z nevladnimi organizacijami, so sporočili z vlade.

Leben, ki mu na volitvah ni uspel preboj v Evropski parlament, bo tako sodeč po področjih, ki jih bo pokrival, med drugim očitno zadolžen tudi za nekatere naloge, ki jih je do nedavnega opravljala Maksimiljana Polak. Ta je kabinet premierja Goloba zapustila sredi maja.

V Golobovem kabinetu so državni sekretarji trenutno še Maša Kociper, ki je zadolžena za odnose z DZ, Igor Mally, ki je zadolžen za evropske zadeve, Nataša Lužar, ki bdi nad medgeneracijskim dialogom in stanovanjsko politiko, Vojko Volk, ki pokriva mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, in Danijel Levičar kot državni sekretar za nacionalni jedrski program.

Kabinet bo kmalu zapustila tudi Melita Župevc, ki je bila kot državna sekretarka zadolžena za strateško komuniciranje, predsednica republike Nataša Pirc Musar pa jo je na predlog vlade pred dnevi imenovala za vodjo slovenskega predstavništva pri ZN in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine