10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Jože Hribernik: Ne vem, če je še kdo v EU tak, ki bi tri leta in pol sedel po nedolžnem v zaporu

Vrhovno sodišče, ki je ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti Milka Noviča, obsojenega zaradi umora Janka Jamnika, je sodbo sodišča prve in druge stopnje v celoti razveljavilo. Zagovorniki dr. Milka Noviča so zato danes sklicali novinarsko konferenco.

Na novinarski konferenci je odvetnik Jože Hribernik dejal:

»Pričakovali smo oprostilno sodbo, a smo z odločitvijo absolutno zadovoljni. Zahtevo za varstvo zakonitosti se ugodi. Sodbi sodišča prve in druge stopnje se razveljavita ter se zadeva vrne sodišču prve stopnje v novo sojenje pred drugim sodnikom ali senatom. Sodni senat bo tako nov.«

Monika Poje je napovedala, da bo v ponovnem postopku potrebno izvesti alibi, ki ga je dr. Novič imel, pregledati vse videonadzorne kamere in drugo, česar ne prejšnjem sojenju niso upoštevali.

Žiga Podobnik je dejal, da se je Vrhovno sodišče ukvarjalo z izvedenskimi mnenji balistične stroke. Povedal je tudi, da NFL v času postopka ni imelo ustrezne akreditacije. Sodbo pa priporoča v branje vsem kazenskim sodnikom in tožilcem.

Za konec je odvetnik Hribernik dejal: »Dr. Novič se že 4. leto muči. Ne vem, ali je še kdo v EU tak, ki bi tri leta in pol sedel po nedolžnem v zaporu. Če ni bil dr. Novič, kdo je bil, se bodo ljudje spraševali. Naj odgovori Majhenič oz. NPU.«

Petra Janša

Zadnje novice

Sorodne vsebine