17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Jože Možina odgovarja Spomenki Hribar: To, da je komunistična gverila med vojno pobila več Slovencev kot sovražnih vojakov, da je več ljudi pomorila po vojni kot med njo in podobno, pa je povsem dokazano.

»V novinarstvu normalnih demokracij ni boljšega, kot biti na srečni strani resnice, ki omogoča čisto vest in boljši spanec in, če gre za pomembna razkritja, še javno odobravanje. Kaj se dogaja pri nas, ko se v medijih vsiljuje norma, da se za dejstva proti centrom moči ne izplača izpostavljati, da te pustijo na cedilu in je pravzaprav bolje upogniti hrbet?« Jože Možina odgovarja Spomenki Hribar v današnjem časniku Delo.

 

Možina je poudaril, da ga je nekaj dni po pogromu v aferi Intervju  na RTV iskal nekdanji agent SDV. Povedal mu je, da je to, kar se mu dogaja, »udar podzemlja, bivše Udbe, ki je brezobzirna, z lovkami povsod, tudi v tej hiši«. Govoril je o usklajenem napadu v poglavitnih medijih, ki jih obvladujejo »oni«.

»Ni pozabil dodati, da se bo po javnih in direktnih napadih sproti odvilo tudi podtalno, umazano, z govoricami in lažjo. Ob slovesu je opisal, kdaj se je v njem prelomilo. Pred osamosvojitvijo je bil med udbovci, ki so vsako leto okrog 1. novembra tudi več tednov noč in dan v kamufliranih šotorih stražili nad brezni v Kočevskem Rogu, in skrivoma fotografiral svojce pobitih, ki so prihajali na morišča,« piše Možina.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine