21.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Jože Biščak in Vinko Vasle v odprtem pismu Emmanuelu Macronu: Ker nikoli niste živeli v totalitarizmu, bodite previdni pri izbiri besed, ko koga obtožujete neliberalnosti

Pišeta: Jože Biščak in Vinko Vasle

Spoštovani gospod Emmanuel Macron, predsednik Republike Francije,

piševa vam zaradi vaše izjave po koncu vrha voditeljev držav EU in zato, ker so vas pač tiskovne agencije v svojih poročilih postavile na vrh novic.

Pravite, da EU bije »kulturno« in »civilizacijsko« bitko, da bi ustavila neliberalne ideje, ki naj bi ogrožale temeljne evropske vrednote. Izpostavili ste Poljsko in Madžarsko, agencije omenjajo tudi Slovenijo in slovenskega premierja Janeza Janšo.

Če vi tako stvari vidite, tudi prav. To je vaše mnenje, ki ga kot Slovenca in Evropejca ne deliva z vami.

Govorite o »neliberalni demokracijah«. Da razčistiva. Ste kdaj doživeli in živeli v »neliberalnih demokracijah«? Ste nedemokratičnost in totalitarizem kadarkoli v življenju občutili? Ne bi rekla. Živeli in odraščali ste v Franciji, ki je bila za nas, ki smo se rodili in odraščali v totalitarnem komunističnem režimu v nekdanji Jugoslaviji ena od držav »obljubljene« zahodne Evrope, ki naj bi slovela bo svobodi in demokratičnosti, predvsem pa po sprejemanju drugačnih mnenj in stališč. Torej, kaj je neliberalno (totalitarno) lahko veste le iz knjig in pripovedovanj tretjih oseb. Zato je previdno pri izbiri besed, ko koga obtožujete neliberalnosti ali totalitarizma.

Pravite, da zdaj nekatere države spodkopavajo vrednote, ki so stoletja gradile jedro zahodne civilizacije. Če prav razumem, hočete reči, da je denimo LGBT agenda stara nekaj stoletij in je zgradila zahodno civilizacijo. Kot veva, je zahodna civilizacija zrasla na konkurenci med posamezni narodi, na ljubezni do svoje domovine, na veri in družini ter spoštovanju nekaterih svoboščin: svobode govora, zasebne lastnine in nedotakljivosti človeškega življenja. In ravno te vrednote danes skušajo zaščititi Madžarska, Poljska in Slovenija.

Na primer Madžarska. Ste prebrali »sporni« zakon o zaščiti otrok? Ali ste pač z njim seznanjeni, ker ste to prebrali v medijskem mainstreamu ali pa so vam prišepnili svetovalci? Ta zakon ima en sam namen: zaščito otrok pred državo, nevladnimi organizacijami in mediji, zakon nikakor ne omejuje pravic omejuje pravic homoseksualcev, biseksualcev in transspolnih oseb. Osnovno izhodišče je, da je spolna vzgoja otrok v domeni staršev in ne stvar izobraževanja. To velja tako za heteroseksulanost kot za homoseksualnost. Če vi v Franciji pustite, da otroke v šolah učijo, kako se natakne kondom, kako se uporablja erotične pripomočke in masturbira ali da obstaja 100 in 1 spol, da je povsem normalno, če že najmlajši spremenijo spol in še kaj hujšega, prav. To je notranja zadeva Francije. Toda, za božjo voljo, spoštujte države, ki takega psihološkega in fizičnega nasilja s strani LGBT aktivistov nad otroki ne dovolijo.

Spoštovani predsednik Francije. Slovenija danes praznuje 30 let samostojnosti. Takrat smo se odločili za svobodo in demokracijo. In naj pri tem ostane.

 

Jože Biščak je glavni in odgovorni urednik konservativno usmerjene revije Demokracija, predsednik Slovenskega združenja domoljubnih novinarjev in avtor knjig Zgodbe iz Kavarne Hayek, Zapisi konservativnega liberalca in Potovati z Orwellom.

Vinko Vasle je dolgoletni novinar in urednik ter nekdanji direktor nacionalnega Radia Slovenija ter avtor več romanov, med drugimi Purgarji, Darovalec, Arhivar, Prva hiša na Marsu in Pisma podpore in upora.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine