13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Jezni Slovenec migrantoljubcem à la Tanja Fajon: Ko ste jih začeli lenuhi, kot ste, vabiti sem, se je vsul plaz te lene zalege v EU in sedaj jo preživljajte vi, ne jaz!

»Ko pa ste jih začeli takšni lenuhi kot si ti vabiti sem, se je pa vsul plaz te lene zalege v EU in sedaj jo vi preživljajte in ne jaz, ker pošteno delam v službi, pošteno odvajam popolnoma vse davke, za katere mi država res zelo slabo in mačehovsko vrača usluge tako v zdravstvu, šolstvu, sodstvu, prometu,« je jezen zapisal eden od uporabnikov portala Velenje.com ob debati, da oseba s statusom begunca lahko vloži prošnjo za potne liste za vse družinske člane.

Uporabnik Dacho61 je zapisal takole (objavljamo nelektorirano):

»Očitno zelo slabo ločuješ kdo je begunec, sploh vojni begunec in kdo je migrant, sploh ekonomski migrant. Ker zagotovo vem da v Maroku ni ne vojne in ne lakote, prav tako pa v Alžiriji, iz teh držav je sedaj največji pritisk migrantov, tako da če že sebi lažeš, nam na tvojo žalost ne moreš in ne boš! Morda si pa samo navaden notorični lažnivec in se sploh ne zavedaš da lažeš kot pes teče? V prvem svojem postu v tej razpravi, si omenil, da lahko Evropa brez najmanjših težav sprejme “Tistih par deset milijonov ljudi, …”, to je po tvojem filozofiranju lahko 50 mio ali celo več migrantov, to pomeni lahko takoj 10 % populacije v EU in po ključu o razdelitvi bi jih seveda Slovenija fasala zopet takšen procent, to pa je 200.000 migrantov. Očitno ti tudi matematika dela hude težave, tako da ti priporočam, da jo vsaj malo, vsaj osnovnošolsko obnoviš. Tudi o 2 % gospodarske rasti, katero ustvarja delavci v gospodarstvu in ne utopični “filozofi” tvojega kova, ki od nas delavcev dobro živite, je prvo treba razdeliti v obliki višjih plač med nas delavce, ki smo to ustvarili ter tudi med ostale Slovence in niti v sanjah med migrante, naj oni lepo delajo doma, na svojih poljih, v svojih tovarnah, naj preživljajo svoje družine in bo popolni mir. Ko pa ste jih začeli takšni lenuhi kot si ti vabiti sem, se je pa vsul plaz te lene zalege v EU in sedaj jo vi preživljajte in ne jaz, ker pošteno delam v službi, pošteno odvajam popolnoma vse davke, za katere mi država res zelo slabo in mačehovsko vrača usluge tako v zdravstvu, šolstvu, sodstvu, prometu, …. Povej kako bo z zdravstvom, ko bo Slovenija imela teh tvojih 200.000 migrantov, večina nezaposlenih in od zaposlenih večina lenuhov, ki vidijo samo svoje pravice, slepi in gluhi pa so za svoje obveznosti in dolžnosti??? A naj jaz, ki sem skoraj 40 let delal in odvajal davke tej državi, zanjo dal zdravje, sedaj pa naj čakam od par let do neskončnosti, da bom lahko prišel do kakšne specialistične obravnave. Zanimivo pa je tudi to, da imajo migranti prednost pri obravnavi tako v zdravstvu, v sodstvu kot tudi v šolstvu, seveda vse to vi hudi človekoljubi, ki vas boli k…. za Slovence in Slovenijo, veselo in vehementno odobravate. Vas je prvo treba nagnati pošteno delati in nato pošteno obdavčiti, potem pa boste takoj zaigrali na drugačne orglice. Dokler pa 21. v mesecu dobivaš na račun naše denarčke, ti pa seveda dol visi za tistega, ki ti to plačuje!!! (…)

Si pač produkt ovčereje in ti ni pomoči!!! Slovenija je podpisala konvencijo o beguncih, a kot vem, ni podpisala konvencije o migrantih. Ker zaupaš našemu političnemu in pravnemu redu, torej tudi policiji, mi razloži: Zakaj migranti in tudi begunci vstopajo v našo državo na nezakonit način, ilegalno, se poskušajo prikrasti, prešvercati v našo politično, pravno in mirno državo, ko pa imajo skoraj na vsakem vogalu mejni prehod, preko katerega lahko tako kot mi to naredijo popolnoma zakonito in jih boste pričakali vi tujce dušebrižniki. A ni ilegalen prehod državne meje v prav vsaki državi kazensko pregonljiv, tudi v tisti iz katere so migranti, kaj šele v mirni, politično in pravno urejeni državi kot je Slovenija, kot ti praviš??? Kot vejo že od pamtiveka, dobro nameren človek pride v hišo skozi vrata, slabo nameren pa samo tam ne! Po tvoji dušebrižni logiki, je pravilno ilegalno prehajanje meje, torej to lahko počnem tudi jaz!!! Ali se ilegalnim prehodnikom naše meje zaračuna ali naloži kazen za to kaznivo dejanje??? Zakaj migranti, ki prihajajo iz varnih držav, npr. Maroko, Alžirija, Kosovo, Turčija, Pakistan, Indija, …, pri indentifikaciji ne uporabljajo dokumentov, ko pa je nezmožnost identifikacije v vseh državah, tudi pri nas, prekrškovni prestopek, ki se sankcionira vsaj z denarno kaznijo. Ali potem tudi meni ni potrebno imeti dokumentov s sabo in je to nasploh OK???
Komu se zaračunajo stroški postopkov in kazni (ilegalen prehod meje in neidentifikacija), če je migrantu zavrnjena prošnja za azil ali bivanje v Sloveniji in EU, še posebno če se ugotovi, da ima s sabo denarno ali drugo stvarno premoženje??? Pa ne filozofirati v svoji dosedanji maniri, samo enostavno odgovori: ali je ilegalen prehod meje za kogar koli dovoljen in ali je neidentifikacija za kogar koli dovoljena!!!«

Portal revije Demokracija po novem tudi v angleškem jeziku. Klikni TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine