3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Jelka Godec: Ko vidiš tole v čakalnici na Onkološkem inštitutu, potem razumeš latovščino

“Ko vidiš tole v čakalnici na Onkološkem inštitutu, potem razumeš latovščino,” je na tvit interventnega kardiologa Blaža Mrevljeta odgvorila poslanka SDS Jelka Godec, ki je kot predsednica preiskovalne komisije o žilnih opornicah v prejšnejm sklicu DZ razgalila korupcijo v zdravstvu. 

Vlada Mira Cerarja v odhodu, ki naj bi opravljala le tekoče posle, je namreč danes s tvitom opozorila: “Seznanili smo se z informacijo o aktivnostih za center za protonsko terapijo za zdravljenje raka z regionalno dimenzijo, ki bo omogočal celostno obravnavo onkoloških pacientov in bo zgrajen po načelu javno-zasebnega partnerstva ter bo deloval v okviru Onkološkega inštituta.”

 

Ker nas je zanimalo, kaj to konkretno pomeni za državljane, smo tvitnili vladno besedilo Blažu Mrevljetu, ta pa je s tvitom odgovoril sledeče: “Če to latovščino kdo razume … Kar je tudi namen ;)”

Nadaljevala je Godčeva s prej omenjenim tvitom, kjer se ob pripeti fotografiji vidi, da so na mizah v čakalnici Onkološkega inštituta razmetane levičarske Mladine. Slednja je namreč povezana s podjetjema Mark Medical in KB 1909, kar je ugotovila tudi omenjena preiskovalna komisija.

Spomnimo. Komisija je ugotvila sume kaznivega dejanja pranja denarja prek nabave in prodaje lastniških deležev v Mark Medical s strani KB 1909 v letih 2006–2015 ter da naj bi se denar, pridobljen iz prodaje žilnih opornic, uporabil za nakup lastniških deležev KB 1909 v podjetju Distriest (lastnik Mladine) in njegovo dokapitalizacijo ter v družbi Mladina in njeno dokapitalizacijo.

Kot da bolnikom ni že zadosti hudo zaradi bolezni, pa jih v čakalnici podtaknejo udbovsko Mladino.

Mrelje Godčevi odgovori: “Jasno. Partijska glasila (pre)živijo tako, da črpajo (kradejo) denar iz zdravstva (#žilneopornice in drugo) in tako, da so glavni naročniki institucije javnega sektorja.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine