3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

Je ZRC SAZU postala politična stranka ali morda podaljšek aktivistov z Metelkove? Poglejte, kaj počnejo …

Piše: C. R.

 

“Danes od 17.30 bo mogoče občudovati projekcijo rezilne žice na pročelje stavbe ZRC SAZU,” so te dni zapisali na spletni strani ustanove, in s tem dokazali, da živijo v paralelnem svetu.

 

Akcijo so poimenovali »Manj žice, več razuma«  ter jo obrazložili takole: »Razvpito rezilno žico, s katero je oblast novembra leta 2015 sklenila obvarovati Slovenijo pred prebežniki, letos naposled začenjajo odstranjevati z meja. Zato smo se odločili, da jo s pročelja ene od stavb ZRC SAZU snamemo tudi mi – le da nas je prehitel orkanski veter, ki je pihal po Ljubljani v začetku avgusta. Pravo žico smo zato do slovesne odstranitve nadomestili s projekcijo, za katero so poskrbeli pri Svetlobni gverili.«  Zapisali so še, da je  svetlobni šou, torej projekcija rezilne žice, na ogled vsak večer že od ponedeljka, 26. septembra, sklepno dejanje z odstranitvijo žice pa bo danes ob 19.15, ko bo spregovoril dr. Oto Luthar, direktor ZRC SAZU, ki bo  nato mikrofon predal razvpitemu Igorju E. Bergantu z RTV Slovenija. 

Kako naj si to dejanje razlagajo ljudje, ki živijo ob meji, in dnevno opazujejo vse večje skupine migrantov, ki prihajajo v državo? Odkar je ministrica Bobnarjeva ukazala odstraniti žice, jih prihaja vsak dan več, toliko, da o vseh sploh ne poročajo. Kam jih namestijo in kdo plačuje za njihovo oskrbo, – to ustanovi ZRC SAZU ni mar. Še več: ZRC SAZU, ki je že pred leti kazala tendence k politični propagandi, očitno postaja podaljšek Levice in njenih nevladnih organizacij. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine