13 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Je to svoboda medijev? POP TV v novicah zameglil mikrofon Nova24TV!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

“Fun fact: 24ur je v novicah ob 17.uri v prispevku iz Vipave zameglil mikrofon Nova24TV. “Napaka” je bila sicer v večernih novicah ob 19. uri odpravljena,” je na Twitter zapisal voditelj oddaje Tema dneva Luka Svetina. V preteklosti je bilo še nekaj primerov, kjer je bila v resnici medijska žrtev naša televizija. Samo spomnite se na prepoved udeležbe naše snemalne ekipe na tiskovni konferenci Socialnih demokratov in poskus fizičnega odvzema kamere snemalcu Nova24TV na lanskoletnih nezakonitih protestih. Z omenjeno potezo pa je uredništvo 24ur le dokazalo, da do drugače mislečih medijev nimajo osnovnega spoštovanja.

Zadnja poteza največje zasebne komercialne televizije v Sloveniji nas ne sme sploh presenetiti. Če vemo, da je direktorica informativnih oddaj na POP TV Tjaša Slokar Kos žena Draga Kosa, je najverjetneje takšno provokacijo dovolila. Vse kaže, da so morali v uredništvu 24ur hitro prejeti nekaj klicev, da do iste napake ni prišlo v njihovih osrednjih poročilih ob 19. uri.

Prepoved snemanja tiskovne konference in poskus odvzema kamere s strani Zlatana Čordiča
Mainstream mediji že od nastopa sedanje vlade “jočejo,” da se jim nagaja, krati medijska svoboda. Enako pravljico ponavljajo bivši oblastniki, sedaj predstavniki levega dela parlamentarne opozicije. Zelo glasni so predvsem v stranki Socialnih demokratov. Ti so pred meseci sklicali tiskovno konferenco za medije in slovensko javnost. Tja je prišel tudi snemalec našega medija, a mu je nekdo od vodilnih članov stranke SD preprečil, da bi opravil svojo nalogo.

Tudi snemalec Nova24TV je bil žrtev prerivanja z raperjem Zlatanom Čordićem, ko mu je hotel nasilno odvzeti kamero. Podobno so se kolesarji v času petkovih nezakonitih protestov usedli na sprednji del našega reporterskega avtomobila in pričeli skakati po njem.

Incident na petkovem protivladnem protestu, ko je Zlatan Čordić napadel snemalca Nove24TV, še vedno buri duhove. Foto: Nova24TV.

Naš medij se je soočal tudi z vandalsko akcijo pred meseci. Nekdo si je vzel čas in s prazno steklenico pijače Jagermaister vrgel v našo tablo pred vhodom ter jo uničil. Še v času Šarčeve vlade se je morala novinarka naše hiše soočiti z odrivanjem Šarčevih varnostnikov.

To je le nekaj primerov, v katerih se je znašla naša medijska hiša. Vse to je le del poklica, ki ga opravljamo. Upajmo le, da bodo slovenski tranzicijski mediji (POP TV, Dnevnik, Večer, Delo, Mladina, medijski imperij Martina Odlazka) ter nacionalna RTV Slovenija končno pokazali spoštovanje do drugače mislečih medijev. Vedno se predstavljajo, da so oni edini mediji v državi, a pozabljajo, da jih je registriranih več kot dva tisoč.

Petkovi kolesarji se znašajo nad avtomobilom Nova24tv.  (foto: Twitter)

Prav zgoraj omenjeni mediji kontrolirajo v Sloveniji 90 odstotkov vsega medijskega prostora. Zato je njihovo jokanje o kratenju medijske svobode le pravljica. To je dokazal tudi POP TV z neokusno šalo zameglitve našega mikrofona.

Zadnje novice

Sorodne vsebine