6.9 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Je RTV zaradi katastrofalnega nastopa kandidatke LMŠ za evropske volitve Irene Joveve sabotirala oddajo?!

“Spoštovani, oddaja z mladimi predstavniki evropske politike se je snemala danes popoldne. Sporočili so mi, da so nastale pri snemanju tehnične težave, ki jih rešujejo. Ob 20.30 ne bo oddaje. Tiskovni predstavniki strank obveščeni. Škoda, bila je ena boljših oddaj. Morda rešijo težave,” je v torek na Twitterju sporočil voditelj oddaje Igor Pirkovič. Sodelujoča gostja v oddaji Alja Domjan pa je odgovorila: “Kdo je bil moteč in kdo premalo vsebinski in konkreten? Ali se bomo še naprej pretvarjali, da živimo v normalni demokratični državi s tehničnimi težavami?”

 

Ne zgodi se ravno pogosto, da ima nacionalna RTV z vso najsodobnejšo tehnologijo tolikšne težave, da morajo odpovedati oddajo. V torek ob 20.30 bi morala biti na sporedu oddaja na 3. programu TV Slovenija, v kateri je voditelj Igor Pirkovič gostil mlade predstavnike različnih političnih strank – dva iz koalicije in dva iz opozicije.

Toda že okoli 12. ure je Pirkovič na Twitterju sporočil, da so pri snemanju nastale tehnične težave, zaradi katerih naj bi oddajo umaknili s sporeda. Toda ena izmed nastopajočih, to je Alja Domjan iz SDS, je podvomila v tehnične težave in razkrila, da bi se razlog lahko skrival v slabem nastopu kandidatke LMŠ za volitve v Evropski parlament Irene Joveve.

Danes je Domjanova ponovno izzvala voditelja Pirkoviča, če so že odpravili “tehnične težave”, in zahtevala pojasnila glede odgovornosti. Hkrati je ponovno nakazala, kaj bi lahko bil vzrok za “sabotažo”, in namignila, da je bil nastop Joveve v oddaji v stilu odgovorov misic na lepotnih tekmovanjih: “Mir ni samoumeven, a ne @IJoveva in @StrankaLMŠ.”

 

.@IPirkovic a so tehnične težave oddaje, ki smo jo včeraj snemali, že odpravljene? A že veste, kdo je odgovoren, da so sploh nastale? Mir ni samoumeven, a ne @IJoveva in @StrankaLMS

H. M.

Zadnje novice

Sorodne vsebine