-0.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Je mladi del Blejskega strateškega foruma rezerviran zgolj za težkokategorne levičarje? Poglejte, kdo tam nastopa

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Pričel se je 17. blejski strateški forum z naslovom Vladavina moči ali moč pravil. Ob tem je pomenljivo zlasti dejstvo, da na mladem delu BSF lahko nastopajo izključno ultralevičarji. 

Mladi del Blejskega strateškega foruma je, kot kaže, rezerviran izključno za skrajno levico, zlasti tisto zakamuflirano v “civilno družbo” oziroma t. i. NVO-je in “neodvisne medije”. Na srečanju je bila med drugim Nika Kovač iz Inštituta 8. marec. To je prav tistega Inštituta, ki naj bi se protiustavno vmešaval v delo zakonodajnega organa, “štango” pa jim pri tem “drži” šefica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič. V zadnjem času je Kovačeva postala znana tudi po legitimiranju jemanja prepovedanih drog. Mnogi ji še očitajo, da je vedela za spolne zlorabe Dušana Smodeja, vendar ni ukrepala in ni podala prijave na policijo. Nenazadnje imajo v društvu članico Maiken Kores, ki je že sodelovala z zloglasnim Fotopubom ter bila menda celo Smodejevo dekle.

Vse skupaj je še toliko bolj zavržno, ker naj bi se Inštitut boril proti spolnemu nasilju itd. Notranje informacije o aferi sex radiator zagotovo obstajajo … Potreben je le kanček poguma in resnicoljubnosti. Kovačeva se v javnosti rada prikazuje kot “predstavnica ljudstva”, čeprav je ni nihče izvolil. V resnici je predstavnica ljubljanske socialistične smetane in pripadnica stare družbeno-politične kaste (ljubkovalno “udbovsko dete”). Ob tem bi lahko omenili še slovito zgodbo o “levih privatizerjih” različnih družbenih sfer, ki jo je predstavila predsedniška kandidatka Nina Krajnik. Priporočamo ogled oddaje Intervju na javni RTVS, v kateri je nastopila … Spomnimo, da je bil njen dedek Božo Kovač vidni član Kučanovega Foruma 21. Je tudi ljubljenka osrednjih medijev. Ljubljenec medijev pa je tudi njen oče Miha Kovač, sicer profesor na FF. Pričakovano!

Mlade levičarke in levičar na BSF (Foto: Twitter)

 

Podobno karizmatična oseba na desnem polu je Norma Brščič (bivša Korošec), ki pa prav zaradi svoje nazorske usmeritve ne doseže takšnega števila gledalcev, poslušalcev in bralcev. Ključni namen je ohranjanje družbeno-politične kontinuitete, ki omogoča pozicije in privilegije. V tej luči lahko razumemo tudi srditi boj proti nekdanji vladi Janeza Janše in njenim zakonom. Zadnje čase se Kovačeva denimo spravlja nad javno RTVS, ki ji je doslej nudila sijajno promocijo. Namen je ohranjanje takšnega družbeno-političnega “habitata” (podalpskega “terarija”), ki bo ugoden za uspešno “vzrejo” starorežimskih potomcev/naslednikov oziroma nadaljevanje družbeno-politične kontinuitete svojih prednikov/predhodnikov. Nekateri med njimi so pri svoji rosnih 20., 30. letih celo prejemniki družinskih borčevskih pokojnin.

 

Bervar Sternadova je šefica Mirovnega inštituta, ki spodbuja prekupčevanje z belim blagom
Spomnimo še, da se je financiranje Kovačeve skušalo prikriti prek zaposlitve v Pionirskem domu, ki je občinska last, torej gre za javni denar. Še ena vidna udeleženka BSF-ja za mlade pa je Katarina Bervar Sternad. To je precej kontroverzna oseba, sicer pa šefica zloglasnega Mirovnega inštituta, ki dejansko spodbuja kriminal: trgovino z belim blagom & teptanje lokalne zakonodaje – nezakonito prečkanje državne meje, obenem pa še vse ostalo, kar ilegalci pri nas zagrešijo. Medtem ko se od nas, običajnih smrtnikov, pričakuje, da mejo prečkamo na uradnih mejnih prehodih z veljavnimi dokumenti, prvorazredni z Bližnjega vzhoda, severne in podsaharske Afrike, to lahko počnejo bolj “po domače”.

Za izvrševanje svojih podlih ciljev milijarder George Soros zlorablja NVO-je, univerze, denar, evropske birokrate in raziskovalne inštitute. (Foto: epa)

V primeru tovrstne diskriminacije gre zaznati tudi kanček rasizma, ki je usmerjen v domače, avtohtono prebivalstvo in ga razni inštituti licemersko podpirajo, ob čemer s prsti radi kažejo prav na domačine. Da gre v resnici za prvorazredne, pa je v zadnjem času potrdila tudi predsednica DZ-ja Klakočar Zupančič, ki bi ilegalce peljala kar na morje, medtem ko si številni Slovenci morja sploh ne morejo privoščiti, čeprav trdo delajo. Spomnimo, da je Mirovni inštitut otrok finančnega špekulanta Georgea Sorosa, ki slovi po uničevanju nacionalnih držav in degradiranju vsega tradicionalnega, domoljubnega itd. Nedavno smo se razpisali o kulturnem marksizmu, ki je proletarca zamenjal za mladega intelektualca, katerega cilj je uničenje družine, vere, naroda, kulture itd. Vrh vsega Mirovni inštitut financiramo davkoplačevalci.

NVO teroriziranje: “V primeru vračanja tujcev na Hrvaško bi zoper policiste vložila kazensko ovadbo
So pa migracije tudi velik biznis. Zgodilo se je že, da so migrante tihotapili kar vidni predstavniki političnih strank, denimo Lidija Mavretič iz SD-ja. Pa se vrnimo k Bervar Sternadovi in njenemu, skrajno arogantnemu obnašanju do policije. Spomnimo: iz zapisnika PP Črnomelj je razvidno, da se je Bervar Sternadova predstavila kot direktorica Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij (PIC) – tudi ta je v solasti Mirovnega inštituta Ljubljana, in povedala, da so jih poklicali tujci z območja PP Črnomelj. Policiji je sporočila, da so migranti pri naselju Učakovci, vsi pa želijo dati prošnjo za mednarodno zaščito. V nadaljevanju je na telefon dežurnega policista poslala “lokacijo GPS, kjer se zadržujejo tujci“, hkrati pa jo je poslala še na elektronski naslov PP Črnomelj.

Mladinska delegatka pri OZN Lucija Karnelutti (Foto: STA)

V elektronski pošti je posredovala imena in rojstne podatke štirih Afganistancev. Policisti so jih nato prijeli v Učakovcih pri hiši št. 12. Bervar Sternadova je v elektronski pošti policistom tudi zagrozila, “da bo v primeru vračanja tujcev v Republiko Hrvaško zoper policiste vložila kazensko ovadbo”. Podoben dogodek naj bi se zgodil tudi na območju Ilirske Bistrice. Seveda je to lažna človekoljubnost na stroške sodržavljanov, ki vsakodnevno garamo za svoje preživetje in preživetje naših družin. Navedimo še nekatere druge udeležence levičarskega mitinga: nemška feministka Anastasia Pociumban, novinarka N1 Srbija Gordana Bjeletić, MSS Dominik Derenčin, mladinska delegatka pri OZN Lucija Karnelutti in Dea Elmasllari iz Kongresi Rinor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine