15.5 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

Je Karla Erjavca ob toliko obiskih v Moskvi postalo sram?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Največji rusofil med politiki v Sloveniji je Janez Janša,” se glasi današnja izjava Karla Erjavca, ki je bil gost oddaje Ena na ena pri Urošu Slaku na POP TV. Gre za lažno izjavo dneva, saj je bil Karl Erjavec glavni motor prokremeljske politike v zadnjih nekaj letih levih vlad. 

Propadli politik Karl Erjavec danes gostuje v oddaji Ena na ena pri Urošu Slaku. Že v napovedniku na 24ur so v naslovu poudarili njegovo izjavo, ki nakaže, da je Janez Janša največji rusofil med politiki.

Izjava je dokazljivo lažniva in sprta z dejstvi, česar seveda na POP TV ne bodo preverili, saj je dovolj, da imaš velike zvočnike in manipulacijo ponavljaš toliko časa, da se prime. Očitno je sramota ob toliko obiskih v Moskvi in klanjanje Vladimirju Putinu in Sergeju Lavrovu tako strašanska, da mu ne preostane drugega kot pokvarjen spin.

Sergej Lavrov in Karel Erjavec. (foto: STA)

Obdobje Erjavčevega “putinovanja” nam ne more biti v ponos
Je pa zagotovo največji rusofil med politiki nekdanji minister Karl Erjavec. Že samo preverba z iskalnikom Google z vpisom “Erjavec” in “Moskva” najde številne zadetke njegovih obiskov v Moskvi in sodelovanja s Putinovim režimom – od udeležbe na vojaški paradi, pri ruski kapelici, nasprotoval je celo sankcijam ob zasedbi Krima, kar pove veliko o njegovi morali. Glaven strateški razlog za Erjavčeve poglede proti Rusiji pa je zagotovo denar – znano je, da je odpiral vrata tajkunu Foruma21 Janezu Škrabcu. Pri sodelovanju z Rusi sicer velja pravilo, da ima od njih korist zgolj nekaj politikov in na njih vezanih posameznikov, za državo pa teh koristi ni. Že podatek, da Rusije ni med največjimi gospodarskimi partnerji Slovenije, pove, da so si pri potovanjih v Moskvo denarnice polnili predvsem koruptivni politiki.

Srečanje članov Slovensko-ruskega poslovnega sveta s slovenskim ministrom za zunanje zadeve Karlom Erjavcem. Erjavca so na Moskvo vezali poslovni interesi Janeza Škrabca. (Foto: STA)

Sicer pa je že diplomat dr. Božo Cerar za Erjavca dejal, da nam to obdobje, ko je bil Erjavec zunanji minister, ne more biti ravno v ponos. “V tistem času, se je Slovenija precej oddaljila od v resoluciji DZ-ja začrtani smeri naše zunanje politike, ki jo v mnogočem opredeljuje predvsem članstvo v EU in v Natu.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine