5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Je Demos začel spor? Spoštovana dr. Spomenka Hribar, začelo se je s povojnimi poboji, nadaljevalo se je s političnimi procesi, z ukinitvijo volilne pravice in nacionalizacijo!

Potem, ko so bili uvodoma v oddaji “Kdo vam laže” predstavljeni nominiranci za intelektualce tedna (Maša Kociper, Uroš Slak, Tanja Fajon), se je voditelj Boris Tomašič obregnil ob poskus evropskih poslancev, da v imenu “demokracije” Sloveniji odvzamejo del evropskih sredstev. “Poslanci Grošelj, Joveva, Fajon in ostali levičarji so v boju za demokratične vrednote poskušali v Evropski parlament spraviti debato o tem, da bi Sloveniji odvzeli izpogajan denar. Kot veste Janez Janša se je izpogajal za skoraj 11 milijard v naslednjem proračunskem obdobju. Razkrinkali smo jih. Tako se ne bori za oblast, za oblast se namreč bori na volitvah. Ni vredno, da še imate mandat,” je bil kritičen Tomašič. 

 

V nadaljevanju se je dotaknil pisma Socialnih demokratov, kjer trdijo, da ne živijo v ukradeni vili. “Pravijo, da Janša laže, da jaz lažem, da Nova24TV laže. To vilo, ki jo imajo, Moskovičevo vilo, so dobili na legalen način. Zamenjali so jo za prostore na Tomšičevi. Že večkrat sem/ smo jih vprašali, kako pa ste prišli do prostorov na Tomšičevi? A, na to pa ni odgovora. Ja, ker so bili prostori nacionalizirani tako kot večina hiš in vil v Ljubljani.” Po vojni so po besedah Tomašiča tako “osvobodili” vse te vile in si jih prilastili. “Jaz ukradem avto in ga zamenjam za drug avto, pa nisem več v ukradenem avtu?! Malo morgen, je izpostavil Tomašič in Socialne demokrate, kot ponosne naslednike Zveze komunistov Slovenije pozval, da naj povedo resnico.”

Val 202 je na spletni strani objavil članek z naslovom “Zanje je šola najprej varna hiša, šele nato izobraževalna ustanova”, kjer je uvodoma zapisano naslednje: “Letos prvič opažam, da otroci ob prihodu v očeh nimajo upanja. In zelo so lačni, prenajedajo se s kruhom  in v torbe spravljajo namaze za svojo družino.” Tomašič je poudaril, da verjame da je to res in ob tem dodal, da pa mu je nenavadno, da so to opazili ravno letos, ko je na oblasti Janez Janša. A vsa leta prej so pa otroci žareli od upanja, letos pa ne? Perverzno, pokvarjeno, pritlehno. Ne zlorabljajte otrok v politične namene, sploh pa ne projekta Botrstvo, ki je hvale vreden!”

Tomašič se je dotaknil tudi nedavnega intervjuja s Spomenko Hribar na nacionalni televiziji, kjer je ta med drugim zatrdila, da so ljudje pričakovali, da bo nova država predstavljala nov začetek, a naj bi bila nato desnica tista, ki je začela spor. “A mi ne vemo, kaj se je dogajalo po vojni pa vse do osamosvojitve? Ne vemo? Desnica je začela spor? Demos je začel spor? Spoštovana dr. Hribar, začelo se je s povojnimi poboji, nadaljevalo se je s političnimi in Dachauskimi procesi, z ukinitvijo volilne pravice, nacionalizacijo itd. Tukaj se je začelo. Tisoče in tisoče ljudi se je moralo izseliti, pa ne samo zaradi ekonomskih razlogov, ampak političnih,” je izpostavil in ob tem dodal, da je Demos hotel narediti red, ker tisti, ki zlorabljajo položaj in so kratili človekove pravice v demokratični družbi nimajo kaj iskati. Po besedah Tomašiča je potrebno končno že priznati, da je bil prejšnji sistem zločinski in bi morali odstraniti ljudi, ki so kršili človekove pravice. “To je to, ne pa da se govori, da je Demos začel prepir in smo sedaj razdeljeni na dva dela.” 

Grožnje dobivajo tako levi, kot tudi desni
V nadaljevanju je problematiziral izjavo Hribarjeve, ki je dejala, da naj bi grožnje s smrtjo dobivali vsi takoimenovani levičarji. “Vem, da jih Kučan dobiva, kogarkoli, ki ga poznam, ki je proglašen za komunista, levičarja dobiva grožnje in sramotenje,” je navedla. Na to je Tomašič kritično pripomnil, da če bi bilo res, da bi samo levičarji dobivali grožnje, od kod torej grožnje: “Ubi Janšo!” in “Smrt janšizmu!”. “Bodimo vsegliharji pa recimo, da jih dobivajo tako levi, kot tudi desni. Jaz jih tudi dobivam, moji kolegi jih dobivajo. Janša in ministri jih dobivajo.” Ob tem je Tomašič poudaril, da si Hribarjeva in voditeljica Ksenija Horvat ne bi smeli dovoliti takšne manipulacije na javni televiziji

Tomašič se je obregnil tudi ob navedbo Hribarjeve, da nas Janša spravlja skupaj s Srbijo in Madžarsko. “Janez Janša nas spravlja skupaj s Srbijo! Groza! Marjan Šarec pa je imel skupne seje s srbsko vlado,” je pripomnil in ob tem poudaril, da je zanimivo, da je zanimivo dejstvo, da je bila Hribarjeva rojena v Srbiji. Za konec se je obregnil tudi ob izjavo Hribarjeve, kako naj bi Janša onemogočal opozicijo. “Janša je špica totalitarnega sistema. Ima popolno oblast nad strankami in omogoča opozicija. Lahko več neumnosti, kdo v tako kratkem stavku pove? Kdo je pa predsednika največje opozicijske stranke protizakonito zaprl?,” je kritično pripomnil.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine