4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Javnost še nikoli tako enotna: Bo Jernej Štromajer odstopil sam ali ga bo potrebno zamenjati?!

Državni sekretar ministrstva za šolstvo Jernej Štromajer, znan po svojih skrajno levičarskih stališčih, s svojim “intelektualnim” norčevanjem iz božiča ter nato opravičilom ni pomiril javnosti. S tem je presegel vse meje in številni na Twitterju so že pozvali k njegovemu odstopu in tudi k odstopu njegovega šefa Jerneja Pikala. “Na tvojem mestu nebi zelo dolgo čakal z odstopom. Ljudje so ti in ti bodo še dali vedet, da tvoj tvit ni primeren nekomu na tvoji funkciji! Kot sem uspel videt si se zameril celo volivcem stranke SD, ki bi tudi morala ukrepat. #tiktak“, se glasi eden izmed tvitov.

 

Namesto, da bi voščil blagoslovljene božične praznike ali pa vsaj vesel božič, je državni sekretar na šolskem ministrstvu Jernej Štromajer napisal kar: “Vesel božič, umazane živali!” Čeprav je šlo za citat iz filma Sam doma, javnost tega ni sprejela pozitivno, zaradi česar se je sprožil pravi val zgražanja in kritik. Štromajer se je sicer opravičil, vendar to ni bilo dovolj, da ne bi še naprej zahtevali njegov odstop s funkcije državnega sekretarja.

Nad Štromajerjevo aktivnostjo na spletu se ne zgražamo prvič, že v preteklosti smo se namreč spraševali, po kakšnem ključu je sploh prišel do svoje funkcije. No, k temu so po vsej verjetnosti pripomogla njegova skrajno levičarska stališča.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine