Najprimernejši kandidat za predsednika vlade je Janez Janša, je pokazala februarska javnomnenjska raziskava, ki jo za Televizijo Nova24TV opravlja agencija Parsifal. Da je aktualni predsednik vlade najbolj primeren za še en mandat na čelu države, namreč meni 20,3 odstotka vprašanih, medtem ko se je pol manj anketirancev opredelilo za vodjo Gibanja Svoboda Roberta Goloba (10,5 odstotka). Tanjo Fajon kot najprimernejšo kandidatko za mandatarko vidi zgolj še 2,5 odstotka vprašanih, medtem kot več kot polovica (52,1 odstotka vprašanih) ne ve, kdo bi bil najprimernejši kandidat za predsednika vlade, 2 odstotka vprašanih pa menita, da nihče od naštetih.

Kot možni imeni sta se v tokratni javnomnenjski raziskavi sicer pojavili še dve imeni; za koordinatorja stranke Levica Luka Mesca je glasovalo 1,2 odstotka vprašanih, medtem ko se je za nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca, ki je januarja pred dvema letoma sam odstopil in povzročil politično krizo tik pred začetkom epidemije, opredelilo 2,4 odstotka anketirancev.

Med zanesljivimi udeleženci volitev Janša še povečal prednost
Janez Janša
 je sicer še bolj prepričljiv v svoji prednosti med tistimi, ki se bodo volitev zagotovo udeležili. Da je prvak stranke SDS najprimernejši predsednik vlade, namreč meni kar 28,2 odstotka vprašanih. Znova sledi Robert Golob, ki ima med tistimi, ki 24. aprila zagotovo pojdejo na volitve, 13,1-odstotno podporo. Sledi še Tanja Fajon, za katero se je opredelilo 3,8 odstotka vprašanih, medtem ko bi kljub odstopu 2,1 odstotka vprašanih še vedno rado na tem mestu znova videlo predsednika LMŠ Marjana Šarca. Na seznamu je še Luka Mesec z 1,1-odstotno podporo, kar 41,2 odstotka vprašanih pa je odgovorilo z “ne vem”. Drugega kandidata bi izbralo 10,5 odstotka anketirancev.

Osnovni demografski podatki o anketi
V raziskavo je bilo zajetih 712 anketirancev, od tega 49,3 odstotka žensk. Povprečna starost znaša 53,3 let, standardni odklon je 15.0. Največ anketirancev je iz najstarejše starostne skupine (49,0 odstotka), nekoliko manj je zastopana srednja starostna skupina (35,5 odstotka), najmanj je anketirancev iz najmlajše starostne skupine (15,5 odstotka). Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (35,3 odstotka), sledijo tisti z dokončano višjo, visoko izobrazbo ali več (28,0 odstotka), 19,7 odstotka anketirancev ima poklicno šolo in 17,0 odstotka anketirancev ima dokončano osnovno ali nedokončano osnovno šolo. Največ anketirancev prihaja iz vasi ali zaselka (56,8 odstotka), sledi mesto (27,0 odstotka) in manjši kraj (16,3 odstotka). Največ anketirancev prihaja iz osrednjeslovenske regije (26,0 odstotka), sledita podravska (15,7 odstotka) in savinjska (12,1 odstotka) regija.