5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Javna RTV nekritično prenašala Židanove lažne obljube, ki je v slogu partijskih stricev znova izvoljen na čelo SD

Javna RTV, ki jo vsi državljani podpiramo z obveznim prispevkom, je sobotni kongres stranke Socialnih demokratov prenašala v vseh informativnih oddajah kot najpomembnejšo novico dneva. Podpora RTV Slovenija je spominjala na prenose nekdanjih partijskih kongresov zveze komunistov, simpatije do naslednice zveze komunistov tako ostajajo tradicionalne.  

Marsikdo se je spomnil na pompozne kongrese nekdanje zveze komunistov, ko je nacionalna televizija poročala z volilnega kongresa Socialnih demokratov. Številne obljube, kako bodo v naslednji petletki res spremenili državo in povzročili gospodarski preporod, so se vedno sesule v prah, država je nazadovala in na koncu propadla, da o standardu ljudi, ki so morali po osnovne dobrine preko meje, ne govorimo.

 

Enako perverzne so dane obljube Socialnih demokratov, ki jih bo naslednji mandat ponovno vodil “radikalno nesposobni” Dejan Židan in ki so v vladah že skoraj neprekinjeno od leta 2010. Židan je med drugim dejal, da bodo energijo in znanje usmerili v koristne stvari, “da počnemo to, kar socialna demokracija počne že sto let”.

 

Ko je dnevnik @RTV_Slovenija kot leta 1978. Kongres partije prva in osrednja tema. A koristno, škoda le da je bil vklop z @ZidanDejan prekratek.

Nekritična RTV prvaka Socialnih demokratov seveda ni vprašala, kakšni so dosežki vladavine zadnjih 100 let, prav tako tega niso predstavili z raziskovalnim novinarstvom, kar je njihovo osnovno poslanstvo. Prav tako je nedostojno, da Židan javno razglaša, “kako se SD ne skriva za lažnimi predvolilnimi obljubami in ne podpirajo le všečnih ukrepov, niso projekt za ene volitve, ampak znajo teči na dolge proge”, čeprav je jasno, da so najbolj populistična stranka, skupaj z Levico, s to razliko, da nikoli ne prevzamejo odgovornosti za katastrofalne dosežke vlad, katerih partnerji so že od 2008 dalje, z izjemo enega leta.

 

Socialna demokracija se je izvajala v drugi polovici 20. stoletja med državami EGS. Danes je ta opcija praktično mrtva, saj vedno le več držav prevzemajo desne vlade. No, razen v Sloveniji, kjer smo očitno 50 let v zaostanku ali pa še kaj več. Zbudi se! http://www.rtvslo.si/slovenija/zidan-na-kongresu-slovenija-si-ne-zasluzi-desne-radikalne-vlade/468033 

Židan na kongresu: Slovenija si ne zasluži desne radikalne vlade

Socialni demokrati bodo na kongresu v Bukovici pri Novi Gorici volili predsednika stranke, edini kandidat za to mesto je trenutni predsednik Dejan Židan, zanimivejši boj se obeta za podpredsedniška…

rtvslo.si

Ena od Židanovih cvetk s kongresa je bila tudi izjava, da si “Slovenija ne zasluži desne radikalne vlade”. Tovrstno demoniziranje demokratičnih sil je povzela tudi RTV z velikim naslovom. Verjetno se RTV ne zaveda, da je po njihovem “radikalno desni” politični pol na zadnjih volitvah zmagal in ti plačujejo večji del obveznega prispevka. Pri tem je najbolj na mestu komentar liberalne stranke Prstan, da si “Slovenija zasluži dostojno RTV”.

 

Pokvarjeni Židan na kongresu @strankaSD modruje za 10 % ali manj na naslednjih parlamentarnih volitvah. ???

H. M.

Zadnje novice

Sorodne vsebine