25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Magnetogram govora predsednika SDS Janeza Janše na seji KNOVS, kaže, da je poslanka LMŠ Jerca Korče lagala javnosti, ko je na twitterju zapisala, da ji je Janša grozil!

Predsednik komisije Državnega zbora Republike Slovenije za nadzor obveščevalno-varnostnih služb (Knovs) Matej Tonin je danes umaknil oznako zaupno s tistega dela torkove seje komisije, v katerem govori prvak SDS Janez Janša. Ta je namreč objavo magnetograma zahteval po navedbah poslanke LMŠ Jerce Korče na Twitterju, da je na seji grozil. To je označil za laž.

Spomnimo. Po torkovem zasedanju Knovsa se je vnel besedni dvoboj med poslanko Korčetovo in poslancem SDS Žanom Mahničem na družabnem omrežju Twitter, ko je Korčetova nakazala na grožnje prvaka SDS. »Grožnje o padanju glav bi morale biti uvrščene na temno stran zgodovine. Pa vendar jih je slišati tudi v letu 2019. Ko je za želja po oblasti tako močna, da odpove razum in popustijo zavore,« je zapisala in uporabila ključnika Knovs ter JJ.

Predsednik SDS Janez Janša je to označil za laž in napovedal, da bo zahteval umik oznake zaupnosti z njegove razprave in javno objavili magnetogram. V enem delu je po Toninovih besedah Janšev govor na Knovsu anonimiziran, ker se je nanašal na določene aktivnosti Sove v primeru arbitraže. Teh podatkov namreč ne morejo razkriti in tudi v luči vprašanja, kdo od vpletenih ima prav, niso pomembni, je Tonin pojasnil v izjavi za medije, sklicani sicer po srečanju NSi s predsednikom republike Borutom Pahorjem na temo digitalizacije.

No, ob spodnjem magnetogramu naj dodamo, da se prejšnji teden seje KNOVS ni udeležil poslanec SD Matjaž Nemec, čeprav ni bil službeno zadržan. To je omogočilo sprejetje sklepov komisije KNOVS, saj predsednik SNS Zmago Jelinčič nobenega od sprejetih sklepov ni podprl.

Sicer je revija Reporter (Igor Kršinar) v zvezi z omenjeno sejo na spletu objavila članek in ga opremila z naslovom (vse v trdilniku, nič v pogojniku): »Janez Janša grozil Šarčevi poslanki Jerci Korče s povračilnimi ukrepi, ko pridejo na oblast: Padale bodo glave!« Kar se je zdaj izkazalo za laž. Se bo kdo opravičil?

Magnetogram seje, kjer je govoril predsednik SDS Janez Janša, si lahko ogledate spodaj v fotogaleriji! Celoten magnetogram si lahko ogledate tukaj!

 

Popravek oziroma odgovor

No, ob spodnjem magnetogramu naj dodamo, da se prejšnji teden seje KNOVS ni udeležil poslanec SD Matjaž Nemec, čeprav ni bil službeno zadržan.”, je navedena neresnica o odsotnosti poslanca Nemca na seji KNOVS, kajti poslanec Socialnih demokratov in predsednik Odbora DZ za zunanjo politiko Matjaž Nemec je bil med 14. in 15. oktobrom 2019 na uradnem srečanju IPU (International-parliamentary Union) kot predsednik Odbora za zunanje zadeve, tako, da je bila razlog za odsotnost na seji KNOVS, 15. oktobra 2019, službena odsotnost.

Janja Bregar, Poslanska skupina Socialnih demokratov

Zadnje novice

Sorodne vsebine