11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Janša: S podporo Toninu rešujemo zagato levice

Predsednik NSi Matej Tonin lahko pri kandidaturi za mesto predsednika DZ računa tudi na podporo poslancev SDS. Prvak SDS Janez Janša je na Twiterju ob tem zapisal, da zaenkrat rešujejo “zagato t. i. levice, ki se je sposobna dogovoriti le o nekom, ki ni njihov”. Kot je razumeti, pa to naj ne bi pomenilo, da že nastaja koalicija pod vodstvom SDS.

Janša se je na Twitterju namreč odzval na zapis nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja, da levosredinske stranke Janši sestavljajo vlado in bodo podprle Tonina za predsednika DZ. S tem se po njegovem mnenju ponavlja politični vzorec, ki smo ga videli ob neuspešnem sestavljanju vlade Zorana Jankovića leta 2011.

“Ne še. Le mi zaenkrat rešujemo zagato t. i. levice, ki se je sposobna dogovoriti le o nekom, ki ni njihov. To pa delamo zato, da bo DZ lahko začel normalno delovati. Problemi se namreč kopičijo, čeprav jih mainstream mediji prikrivajo,” je na Twitterju zapisal Janša.

Tonin je danes sicer potrdil, da so mu podporo pri kandidaturi predsednika DZ napovedale vse parlamentarne stranke razen Levice.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine