0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Jankovići so dolgovani denar razposlali v podjetja na Cipru in na Malti, kot vse kaže pa ga je nekaj odteklo tudi v Hongkong

V včerajšnji oddaji Tarča so razkrili ime podjetja iz Hong Konga, ki je nakazalo denar podjetniku Marjanu Tišlarju, kateremu je bil Jure Jankovič dolžan dobra dva milijona evrov. Nova dejstva pa so se razkrili v zgodbi Electe, kako je Zoran Jankovič svoje terjatve do Electe povečal iz začetnih 500 evrov na 20 milijonov evrov!

Razkrita dejstva o družini Jankovič vedno znova presenetijo in šokirajo slovensko javnost. Podjetje Big Step Propetries Limited iz Hong Konga je namreč nakazalo milijon dvesto tisoč evrov za poplačilo dolga mlajšega Jankoviča podjetniku Marjanu Tišlarju. Nova dejstva pa zopet šokirajo okrog krovnega podjetja Electe, v kateri so navidezno ustvarili kar 20 milijonov evrov terjatev do Zorana Jankoviča, kot govorijo podatki iz zasebne revizije v letu 2009.

V zlatih časih in razkazovanja svojega bogastva se je Jure Jankovič počutil nedotakljivega. Privoščil si je avtomobil za 140 tisoč evrov. Dve leti je najemal jahto v vrednosti 180 tisoč evrov. Vendar se vsaka navidezna pravljica enkrat konča. Težave v katere se je zapletel so bile vedno večje. Tako se je zapletel v dolg treh milijonov evrov, katere je bil dolžan podjetniku Marjanu Tišlarju. Ker ni mogel vrniti, so ga leta 2012 obiskali rubežniki, ki so odnesli vse, kar je bilo vredno. Odreči se je moral tudi 300 tisoč vredni hiši. Vendar je še vedno manjkalo dobra dva milijona evra, katere je dolgoval Tišlarju. A težave je čudežno rešilo podjetje iz Hong Konga. Podjetje se imenuje Big Step Propetries Limited, ki je nakazalo kupnino v vrednosti milijon dvesto tisoč evrov.

Zoran Jankovič ustvarjal namerno terjatve do Electe
Druga zanimiva zgodba pa se je razkrila v primeru Electe in dolga do ljubljanskega župana Zorana Jankoviča. Preden je vstopil v politiko, je Zoran Jankovič prodal podjetje svojima sinovoma. Vrednost podjetje Electa je bila 557 tisoč evrov. Sam je prodal podjetje za 7,863.045 evrov, kar je po skoraj osemkratni višji ceni. Sinova nista imela tolikšno količino denarja sta najela kredit v Factor banki v vrednosti 4,172,926 evrov, sam Zoran Jankovič pa jima je dal še tri milijone evrov posojila. Kupnino, ki jo je dobil, pa je vrnil na Electa holding. Tako je znašal dolg do Zorana Jankoviča osem milijonov evrov.

Vendar Zoran Jankovič ob tem dolgu, ki sta ga imela sinova do svojega očeta, ni obračunal nobenih obresti, s tem pa tudi ni bilo vštetega davka. Kljub temu, da je Finančna uprava Republika Slovenija največja poraženka boja proti družini Jankovič, saj je zaradi postopkov država ostala brez desetih milijonov evrov dolga, katere so ustvarili Jankovičevi.“Gospod Jankovič je trdil, da z ekonomskega vidika pravzaprav ni bil obogaten, ker se je kvaliteta tega premoženja spremenila v terjatev v poplačano terjatev. Danes vemo, da je podjetje v lasti sinov zoper najprej stečaj, potem v prisilno poravnavo znotraj stečaja. To, kar je danes znano, da bodo upniki poplačani 5 procentov. Nekoč je bil med upniki gospod Jankovič. Če bi bil še danes med upniki in imel samo terjatev do svojih sinov, bi bil poplačan s petimi procenti,” zaključuje predsednik KPK-ja Boris Štefanec.

Ne glede na to, so v Tarči objavili dokument iz leta 2009, ko so se terjatve podjetja iz skupine do Zorana Jankoviča povečale iz osem milijonov evrov na dvajset milijonov evrov! Naključja niso nikoli bila naključna, saj če se spomnimo, kako so Jankovičem prvo odpisali 19 milijonov evrov dolga, lahko hitro povežemo s terjatvami izpred desetletja.

Denar, katerega so bili dolžni so razposlali v podjetja v Ciper in v Malti, kar smo v preteklosti že poročali. Po najnovejšem razkritju pa so denar prenesli tudi v Hong  Kong, kar se je sedaj razkrilo. Svoje sledi Jankovičevi pa puščajo po celem svetu, čakamo samo še razkritje v prihodnosti, da so za svoje posle denar dobivali tudi iz Afrike ali pa Avstralije. Saga glede Jankovičevih še zdaleč ni zaključena.

MORDA VAS ŠE ZANIMA:

Kaj bodo storili slovenski organi pregona? Imajo namreč priložnost obravnavati enega izmed zadnjih še živečih partizanov, ki so sodelovali pri izvensodnih pobojih Slovencev po drugi svetovni vojni!

Morilec očeta dveh otrok nastopil v oddaji Znan obraz ima svoj glas na POP TV

Po skoraj dveh letih čakanja Janša le dočakal začetek odškodninskega postopka proti vsem tožilcem in sodnikom, ki so kršili človekove pravice v zadevi Patria!

Zadnje novice

Sorodne vsebine