15 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

Janković v Rogu uredil galerijo Čeferinovi ženi

Piše: I. K. (nova24tv.si)

Včerajšnje odprtje Kulturnega Centra Rog ni šlo po načrtih župana Zorana Jankovića. Slovenske oblastnike je začela napadati lastna anarhističa ulica, katero je prej s pridom uporabila pri boju za oblast. Jankovića so doletele posledice dvojne igre, ko je želel na eni strani biti prijatelj skrajnih levičarjev in anaristov, na drugi strani pa tihi turbo kapitalist in prijatelj elitne tranzicijske levice. 

Objava v Facebook skupini “ohranimo tovarno Rog” to lepo ponazarja.

“Poleg dviga cen nepremičnin v okolici prenovljenega Centra Rog, se župan Janković lahko pohvali še z enim dobrodelnim dejanjem – na novi elitni lokaciji je našel prostor za družino Čeferin. Galerija Fotografija, ki je v lasti Barbare Čeferin (žene Aleksandra in snahe Petra Čeferina iz Jankovićeve priljubljene odvetniške družbe), se z Levstikovega trga namreč seli v Center Rog, in sicer v dve nadstropji na nabrežju Ljubljanice.” so zapisali v skupini.

Ljubljanski zupan Zoran Jankovic z zeno Mijo ob otvoritvi Centra Rog (foto: STA)

“Prva privatna galerija v Sloveniji, specializirana za fotografijo, si očitno po 20 letih dela končno zasluži z javnim denarjem postavljene nove bele stene. S tem Janković ne bo rešil samo prostorske stiske peščice, temveč tudi ustoličil prisotnost ene najmočnejših odvetniških družin v novem elitnem centru. Mimogrede – MOL je za potrebe evikcije Rogovcev najel prav odvetniško družbo Čeferin (namesto da bi, kot je v navadi, za postopke skrbeli občinski odvetniki), njihov odvetnik Klavdij Novak pa je bil eden izmed tistih “odraslih ljudi”, ki so ob 6ih zjutraj bdeli nad ilegalno deložacijo Roga.” so še  zapisali in pozvali k “živemu obroču pred odprtjem Roga, o katerem smo pisali tukaj.

Bogata družina Čefrin si ne more privoščiti najema?

Uporabnik socialnega omrežja X se je upravičeno spraševal, če si ena najbogatejših slovenskih družin, z utečenim poslom res ne more privoščiti komercialnega najema, prvak opozicije in predsednik SDS Janez Janša pa dodaja:

“V Svobodi bo kaviar levica še bolj bogatela na račun davkoplačevalcev in lenuhi bodo svoje parazitstvo prodajali kot vrednoto. Najbolj spretni celo kot umetnost.” 

Dokončni zlom simbioze med anarhisti in levimi vladami?

V času vladanja 13. vlade RS pod vodstvom Janeza Janše se je med anarhično civilno družbo in levimi političnimi strankami spletla svojevrstna sinergija. Eni so želeli na oblast, drugi so želeli pristaviti lončke. Zdaj je očitno ljubezni konec. Policija je seveda morala ukrepati, saj so v stavbo hoteli vdreti anarhisti, notri pa je goste sprejemal slovenski predsednik vlade v senci, skupaj s svojo levo elito. Na drugi strani je Robert Golob ulica dal vse kar si je zaželela, a vreča davkoplačevalskega denarja kljub temu ni brez dna, kar pomeni, da bo kmalu tudi ulica ostala brez svojih priboljškov.

Ljubljanski zupan Zoran Jankovic bivši predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija in trenutni predsednik Uefa Aleksander Čeferin. Foto: Stanko Gruden/STA

Hkrati pa se jasno kaže razmerje med levo elito, kamor spadajo Čeferini, Jankovići in Golobi ter njihovimi uličnimi bojevniki, ki se morajo zadovoljiti z drobtinicami. Anarhisti pač ne bodo sede prenesli dejstva, da se gre politična elita našistični kapitalizem brez njih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine