10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Janković na kosilu z Aleksandrom Čeferinom

Piše: Andrej Žitnik (nova24tv.si)

Slovenska država je vedno bolj videti kod manjša dvojčica večje slovanske sestre Ruske federacije. Poznamo prvorazredne in drugorazredne državljane. V Rusiji so prvorazredni člani moskovske in saintpeterburške mafije, z glavnim “donom” na čelu Kremlja, vsi člani pa koreninijo v strukturah države, ki je nastala leta 1917. V Sloveniji so prvorazredni člani leve dinastične elite, zbrane pod dežnikom predzadnjega predsednika Centralnega komiteja Zveze komunistov. Ta korenini v dogodkih iz leta 1941, ki so prav tako tesno povezani z ruskim fašizmom. Slovenska tranzicija nas večkrat jasno opomni (če včasih pozabimo), da živimo v mafijski državi. Tokrat s sestankom med dvema prvorazrednima.

Obema mafijskima strukturama je skupna popolna dominacija nad vsemi vejami oblasti (izvršilno, zakonodajno in pravosodno) kot tudi nad mediji, ki si jih v Rusiji lastijo oligarhi, pri nas pa domači medijski tajkuni tranzicijske levice (Petrič, Petan, Odlazek, strici iz bivše KB1909).

Objemanja, rokovanja, pikniki …

Slovensko pravosodje je intimno povezano z levo politiko. Morda tako zelo, da bi lahko celotno vejo oblasti označili kot skupno trdnjavo levih strank, ki bo vedno poskrbela, da se prvorazrednim članom socialistične kraljevine nikoli ne bo nič zgodilo (po starodavni angleški doktrini: “The king can do no wrong”).

Mariborska sodnika Slavko Gazvoda in Matjaž Štok na pikniku Socialnih demokratov. (Foto: Twitter)

Spomnimo se zloglasnega piknika Socialnih demokratov, ki sta se ga škandalozno udeležila sodnika Matjaž Štok in Slavko Gazvoda in pozirala s političnimi fanatiki v rdečih zvezdah in majicah Che Guevare. Spomnimo na sodnika Janeza Žirovnika, ki je “žural” v volilnem štabu mariborskega župana Saše Arsenovića. Ali pa “neodvisno” sodnico Jasno Murgel, ki je vmes prestopila v politiko in nekoč Ustavnemu sodišču žugala, da bodo že postavili prave ustavne sodnike, ko je vladna koalicija izgubila referendum o družinskem zakoniku.

Vulgarna podoba slovenskega pravosodja: Janković in ministrica Švarc Pipanova v objemu (Foto: posnetek zaslona)

Pred kratkim smo bili priča tudi dvema prizoroma, ki se ne bi zgodila v resni državi, kjer se spoštuje načela vladavine prava (ki zahtevajo ne le nepristranskost, ampak tudi objektivni videz nepristranskosti). Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan se je prijateljsko objela z enim od glavnih akterjev leve tranzicije, več kot ducatkrat kazensko ovadenim, večnim županom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Predsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević in ljubljanski šerif Zoran Janković se prijateljsko rokujeta na tekmi.

Le nekaj tednov kasneje novi šok. Kamera na nogometni tekmi med Slovenijo in Dansko je po pomoti “ujela” Jankovića, kako se prijateljsko rokuje s predsednikom vrhovnega sodišča Miodragom Đorđevićem (na položaj ga je imenovala ministrica Švarcova). Dan rokovanja ni bil nepomemben. Naslednji dan je bil Janković oproščen v pomembnem kazenskem procesu “Stožice”, kjer je MOL po izredno čudnih metodah prikazoval parkirne prostore po kubičnih (!) metrih. Mu je Đorđević želel osebno sporočiti “dobro” novico in se je zato obnašal kot uslužbenec, ki se je prišel dobrikat velikemu šefu? Spomnimo, da sta se Janković in Đorđević pred leti udeležila vrha slovenskega in ruskega sodstva.

Novo srečanje – tokrat Janković in Čeferin

Bralec nam je sporočil o novem srečanju prvorazrednih silovikov globoke države. Tokrat zopet zimzeleni župan Ljubljane Zoran Janković in njegov politični prestolonaslednik Aleksander Čeferin, sin poznanega “odvetnika kriminalcev” Petra Čeferina, tudi sam bivši odvetnik, trenutno pa predsednik Uefe. Oče Peter je aktivno podpiral vse Jankovićeve kampanje za župana Ljubljane, odvetniki njegove pisarne (med njimi tudi Aleksander) pa so bili “hišni” odvetniki družine Janković v premnogih kazenskih procesih. Odvetniška pisarna Čeferin je hkrati na plačilni listi Mestne občine Ljubljana.

“Ravnokar prispela (vsak zase) v Taverno Tatjana na Gornjem trgu. Bog ve kdo se pride in o čem bo tekla beseda,” se sprašuje naš bralec.

 

Vsekakor je jasno, da gre za sestanek dveh “prvorazrednih”, ki se jim ne sme in ne more nič zgoditi. Jankoviću so sodišča brez vsakega presedensa uničila prisluhe, iz katerih je bilo jasno, da je od mlade mamice izsilil spolne odnose v zameno za službo v javnem zavodu, kar ni le moralno zavržno, ampak tudi kaznivo dejanje korupcije in nepotizma. Od takrat je postalo jasno, da se mu v slovenskem pravosodju nikoli ne bo nič zgodilo. Morda bodo komaj zanamci skozi listanje zgodovinskih kartotek pravilno umestili njegova dejanja. Tudi Alesandra Čeferina pogosto omenjajo pri takšnih ali drugačnih nepravilnostih, čeprav je že vnaprej jasno, da tudi njemu slovensko pravosodje ne bo nikoli nič dokazalo.

Odvetnik Peter Čeferin je tudi hišni odvetnik razvpite družine Janković. (Foto: STA)

Spomnimo, v nedavni aferi, v katero je bil ujet in pravnomočno obsojen varnostnik predsednika vlade Roberta Goloba (ki je v njegovo bran v parlamentu celo lagal) Miloš Milović, je po trditvah Milovića samega vpleten sam predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Gre za fiktivni posel hčerinske družbe Slovenskih železnic, zaradi katerega sta bili pravnomočno obsojeni že dve osebi. V fiktivnem poslu je “izginilo” skoraj 400 tisoč evrov, denar naj bi si razdelile tri osebe, med njimi Milović, ki je bil na koncu tudi pravnomočno obsojen (sodba je bila potrjena na drugi instanci na višjem sodišču). Milović pa ves čas trdi, da je denar šel neposredno v roke Aleksandra Čeferina. Iz Odvetniške družbe Čeferin so seveda vse navedbe Milovića zavrnili kot neresnične. Že zdaj pa je jasno, da se ne glede na pravnomočno obsojenega Milovića Čeferinu nikoli ne bo nič zgodilo, ne glede na to kako jasno in očitno je pojasnil, kako je denar v kovčkih šel Čeferinu. Jankovićevega naslednika (naslednjega slovenskega “teflonskega Dona”) smo torej že dobili.

Miloš Njegoslav Milović ob Marti Kos – skrivnostni neuradni varnostnik predsednika vlade je Čeferina obtožil kovčkarstva. (Foto: Twitter Bojan Požar, posnetek zaslona)

Mafijska država
O čem sta sestankovala Čeferin in Janković, ne bomo nikoli vedeli, eno pa je jasno: nobeden od njiju ne bo nikoli pravnomočno obsojen. Mlada mamica, ki jo je izkoristil ljubljanski župan, je policiji podala pretresljivo izjavo, ki je prišla v javnost. Jankoviću za to ne bodo nikoli sodili in Ljubljančanov spolno predatorstvo očitno prav nič ne moti, saj so ga ponovno izvolili. Prav tako je Milović z zanimivimi detajli povedal, kako je javni denar v kovčkih potoval do Čeferina, pa ne le, da ga nihče ne posluiša – le redki mediji si o tem sploh upajo poročati. Da bi zadeva prišla do sodišča, je videti kot znanstvena fantastika.

Očitno smo v treh desetletjih samostojnosti zopet sklenili krog, ko je kontinuiteta zbrana okrog države, katere zametki so v rusko sponzorirani teroristični celici iz poznih tridesetih let prejšnjega stoletja tako nedotakljivi, kot je bila v obdobju 1945–1991 po doktrini “the king can do no wrong”. Javno objemanje s pravosodno ministrico, rokovanje s predsednikom vrhovnega sodišča, pikniki sodnikov s poslanci levih strank … to je pač le, da nam uradno povedo: “Kaj nam pa morete?” Država je vendarle že njihova, tako kot je Ruska federacija od saintpetersburške mafije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine